Sosyal Medya

Güncel

Hamas: Filistin işgali bitmedikçe İsrail'le savaş bütün yollardan devam edecek

Hamas liderlerinden Dr. Gazi Hamad, Filistin bağımsızlığına kavuşana kadar İsrail'e karşı savaşın bütün yollardan devam edeceğini söyledi.



Dr. Gazi Hamad, BirleÅŸik Krallık merkezli Sky News'le yaptığı ve 19 Ekim'de yayımlanan röportajda, Ä°srail'i geçmiÅŸte pek çok kez hedef aldıklarını ve yenebileceklerini ifade etti:
 
Ä°srail topraklarımızı çaldı. Burada kurban biziz. Anlamalısınız, biz iÅŸgalin kurbanlarıyız. Ä°srail'e güvenmiyoruz. Ä°srail'in barışla ilgilendiÄŸine inanmıyoruz.
 
"Hamas savaÅŸlardan uzak durmaya çalışıyor. Biz, halkımızı korumayı ve insanlara iyi bir yaÅŸam saÄŸlamayı istiyoruz. Ama iÅŸgal hep gözümüzün önünde" diyen Hamad, Ä°srail devletini tanımayı reddettiÄŸini belirtti.
 
Dr. Gazi Hamad, “Evet öldürülebiliriz. Ä°srail gelip her ÅŸeyi yok edebilir. Ancak Filistin'de istikrar ve güvenlik saÄŸlanmadıkça Ä°srail de istikrarı göremeyecek” dedi.
 
Ä°srail'e saldırmanın "milli hakları" olduÄŸunu sözlerine ekleyen Dr. Gazi Hamad, “Ä°srail, er ya da geç kazanacağımızı anlamalı. Çünkü bu toprakların sahibi biziz.” ifadelerini kullandı.
 
Ä°srail DışiÅŸleri Bakanlığı'ndan röportaja verilen cevaptaysa Hamas'ın, Gazze Åžeridi'nde sivillerin yaÅŸadığı yerlerden Ä°srailli sivillere ateÅŸ açtığı öne sürüldü.
 
Bakanlık, "terör örgütü" diye nitelediÄŸi Hamas'ı, kendi halkını canlı kalkan olarak kullanmakla suçladı.
 
Ä°srail iki gün önce, iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs'ün Eski Åžehir bölgesi çevresinde Mevlid-i Nebi kutlamalarına katılan Filistinlilere plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etmiÅŸti.
 
Filistin Kızılayı, öÄŸleden sonra baÅŸlayıp akÅŸam saatlerine kadar devam eden olaylarda 17 Filistinlinin yaralandığını, bu kiÅŸilerden 10'unun hastanelere kaldırıldığını, 7'sininse olay yerinde tedavi edildiÄŸini açıklamıştı.
 
Ä°nsan hakları savunucusu avukat Nasır el-Avde, Ä°srail polisinin Åžam Kapısı çevresinde çıkan olaylarda 15 Filistinli çocuÄŸu gözaltına aldığını söylemiÅŸti.
 
Kaynaklar: Independent Türkçe, Sky News, AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.