Sosyal Medya

Güncel

'Mavi Vatan’ı ilan etme zamanı geldi'

ABD'nin, batıdan Yunanistan, güneyden de terör örgütü PKK aracılığı ile Türkiye’ye karşı bir planı devreye soktuğunu belirten Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, 'Tarih tekerrür ediyor - Denizlerde Misak-ı Milli ‘Mavi Vatan’ı ilan etme zaman geldi' dedi.



Nedim Åžener, bugün yayımlanan "Tarih tekerrür ediyor - Denizlerde Misak-ı Milli ‘Mavi Vatan'ı ilan etme zaman" baÅŸlıklı maklesi ÅŸöyle:
 
Fransız Le Figaro gazetesinde 11 AÄŸustos 2020 günü yayınlanan: ‘Batılı Ülkeler ErdoÄŸan Emperyalizmine Direnmeli' baÅŸlıklı makalede Ayasofya'nın ibadete açılmasının, “Avrupa'ya hakaret ve tehdit” içeren bir provokasyon olduÄŸu, Türkiye'nin, Yunan adalarının egemenliÄŸine düzenli olarak saldırarak bin yıllık hayallerine yeniden baÅŸladığı ve Kıbrıs ile Yunanistan'daki toprak ihlallerini artırdığı yazıldı.
 
Le Figaro'nun saçmalıkları bununla sınırlı deÄŸil, yazıda aynen ÅŸu ifadeler yer aldı:
 
“(...) Sevr AntlaÅŸması, özellikle özerk bir Kürdistan'ın yaratılmasını amaçlıyordu. AntlaÅŸma BoÄŸazlar'ın Osmanlı askerinden arındırılmasını dayatıyordu. Sevr AntlaÅŸması hiçbir zaman uygulanamadı. Kemal (Mustafa Kemal Atatürk) daha sonra padiÅŸahı devirmek, müttefik ordularını kovmak, antlaÅŸmayı çiÄŸnemek ve Yunan ordusuyla savaÅŸmak için Türk ordusunun başına geçti ve Sevr AntlaÅŸması'nı 24 Temmuz 1923'te Lozan AntlaÅŸması ile deÄŸiÅŸtirdi. Lozan'ın imzalanmasıyla Türkiye'nin Hıristiyanlardan, özellikle de Rumlardan arındırılması tamamlanmış oldu.
 
NATO müttefiki olan Fransa ve Türkiye arasında Akdeniz'de devriye gezisi sırasında meydana gelen ciddi olay, zehirli bir jeopolitik aktör olan Türkiye'ye karşı çıkmak için Sevr AntlaÅŸması'nın bazı hükümlerine geri dönülmesinin ne kadar acil olduÄŸunu göstermektedir. Ülkemiz Fransa'nın onuru tehlikededir.”
 
MAKALE DEĞİL, PLAN
 
Bu yalnızca bir gazetenin makalesi deÄŸil, Fransa'nın görüÅŸü de olduÄŸuna kısa süre önce ÅŸahit olduk. NATO üyesi olan Yunanistan ve Fransa, ekim ayı başında savunma ve güvenlik alanlarında iÅŸbirliÄŸine yönelik Stratejik Ortaklık AnlaÅŸması imzaladı. Taraflardan birinin saldırıya uÄŸraması halinde diÄŸerinin yardım etmesini düzenleyen anlaÅŸmanın Türkiye'ye tehdit olduÄŸu, Yunanistan BaÅŸbakanı Kiryakos Miçotakis'in “Kimin kimi ‘Casus belli' ile tehdit ettiÄŸini biliyoruz.” ifadesi ile ortaya çıktı.
 
Yunanistan'ın karasularını 6 milden 12 mile çıkarmasını Türkiye'nin savaÅŸ sebebi saymasına atıfta bulunan Yunan BaÅŸbakan'ı Ege'de savaÅŸa sebep olabilecek niyetini de açık etmiÅŸ oldu.
 
Ardından da, “Bir saldırı halinde Avrupa'nın tek nükleer gücü ve BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyesi olan tek Avrupa BirliÄŸi (AB) ülkesi, ülkemizin yanında olacak” diyerek sırtını dayadığı Fransa'nın desteÄŸine dikkat çekti.
 
 
 
EMPERYALÄ°STLERÄ°N MAÅžASI
 
KomÅŸu bir devlet olmaktan çok, daha önce olduÄŸu gibi yine emperyalistlerin maÅŸalığına soyunan Yunanistan, Amerika BirleÅŸik Devletleri ile imzaladığı yeni anlaÅŸmayla gerilimi artırmaya devam ediyor.
 
ABD ve Yunanistan arasındaki ‘Karşılıklı Savunma Ä°ÅŸbirliÄŸi AnlaÅŸması'nın‘Ä°kinci DeÄŸiÅŸiklik Protokolü'nü imzalayarak, söz konusu savunma anlaÅŸmasını 5 yıllığına yenilmesi sonrası, Yunan DışiÅŸleri Bakanı Dendias, “DoÄŸu Akdeniz'de Yunanistan, bir savaÅŸ sebebiyle karşı karşıya. Bir savaÅŸ tehdidi söz konusu. Burada egemen haklarını kullanmasıyla durum savaÅŸa gidebilir. Her gün de provokasyona maruz kaldığımızı belirtmeliyim. Yunanistan, diplomasi yoluyla sorunları çözmede kararlı. Uluslararası hukuka riayet etmede de kararlı”dedi.
 
Amerikan yönetimi, “... Ä°lkesel olarak tüm ülkelerin deniz sınırı sorunlarını uluslararası hukuka uygun ÅŸekilde barışçıl yollarla çözmelerini teÅŸvik ediyoruz. Genel bir yaklaşım olarak da ABD, spesifik iddialar ya da tasarıların sonuçlarıyla ilgili pozisyon almamaktadır” dese de, DereaÄŸaç üssündeki yığınağı aynı ÅŸeyleri söylemiyor.
 
ABD, batıdan Yunanistan, güneyden de terör örgütü PKK aracılığı ile Türkiye'ye karşı bir planı devreye sokmuÅŸ durumda.
 
Yunanistan da, arkasına aldığı Amerika ve Avrupa BirliÄŸi desteÄŸi ile Türkiye'nin denizlerdeki haklarını ihlale hazırlanıyor.
 
DENÄ°ZLERDE MÄ°LLÄ° YEMÄ°NÄ°MÄ°Z
 
Bu durum 15 Mayıs 1919'da Ä°zmir'e çıkarak baÅŸlattığı Anadolu topraklarını iÅŸgal hareketi öncesiyle bire bir aynı. Bu kez de, emperyalistlerin desteÄŸi ile denizlerde bir iÅŸgal planlıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.