Sosyal Medya

Güncel

The Economist: Türkiye korkusu işbirliklerini artırdı

İngiliz yayın kuruluşu The Economist yayınladığı yeni analizde Yunanistan ve Fransa’nın Türkiye’ye karşı duydukları korku nedeniyle iş birliği adımları attığını söyledi.



Türkiye'nin Ege ve DoÄŸu Akdeniz'de sarsılmaz bir bölgesel güç haline gelmesi, art arda analizlere konu oluyor. Savunma sanayisinde attığı güçlü adımların yanı sıra, gerek DoÄŸu Akdeniz'de kurduÄŸu iliÅŸkiler gerekse buradaki haklarına yönelik taviz vermez tutumu oldukça konuÅŸulan Türkiye'nin yeni konumu, bu kez The Economist tarafından ele alındı.
 
Ä°ngiliz yayın kuruluÅŸu yayınladığı yeni analizde Yunanistan ve Fransa'nın Türkiye'ye karşı duydukları korku nedeniyle iÅŸ birliÄŸi adımları attığını söyledi.
 
DoÄŸu Akdeniz'de gerginliÄŸi tırmandırma çabalarını sürdüren Yunanistan, geçtiÄŸimiz günlerde Fransa'yla yeni fırkateyn alımı için görüÅŸmelere baÅŸlamıştı. Yunan kaynaklardan aktarılan bilgilere göre Fransa'dan üç adet firkateyn ve üç adet korvet ithalatı için bir anlaÅŸmaya imza atmak üzere ülkeye ziyarette bulunan Yunan BaÅŸbakanı Miçotakis, kendisine müttefik arayışında da hız kesmiyor.
 
"TÜRKÄ°YE KORKUSU Ä°ÅžBÄ°RLÄ°KLERÄ°NÄ° ARTIRIYOR"
 
Daha önce Ege Denizi'nde Türkiye'nin sürdürdüÄŸü üstünlükten duyduÄŸu rahatsızlıkla, yaÅŸadığı ekonomik dar boÄŸaza raÄŸmen Fransa'dan 18 Rafale savaÅŸ jeti alımı yapan Yunanistan, yeni hamlesiyle de donanmasını güçlendirmeye çalışıyor.
 
Hava savunma sistemlerinin yanı sıra, donanma gücünü de artırmak isteyen Yunanistan'ın bu çabası, Ä°ngiliz gündemini süsledi. Ä°ngiliz The Economist, yayınladığı yeni analizinde Fransa ile Yunanistan'ın gerçekleÅŸtirdiÄŸi iÅŸ birliÄŸi görüÅŸmelerini ele aldı.
 
Ä°ki ülkenin, yeni bir ittifak oluÅŸturabilme umuduyla savunma alanında paslaÅŸtığını belirten Economist, bu giriÅŸimlerin nedeninin Türkiye korkusu olduÄŸuna yer verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.