Sosyal Medya

Güncel

Irak ve Türkiye'den savunma sanayii alanında iş birliği

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Irak ile iş birliği ve çeşitli alanlarda ortak çalışmaların olabileceğini söyledi.



CumhurbaÅŸkanlığı Savunma Sanayii BaÅŸkanı Ä°smail Demir, Irak'a yaptığı ziyaret sırasında BaÄŸdat-Ankara arasında savunma sanayii alanında olası iÅŸ birliÄŸi fırsatlarıyla ilgili önemli mesajlarda bulundu.
 
Demir, Irak'ın baÅŸkenti BaÄŸdat'ta yaptığı temaslar sonrası Irak Savunma Sanayii BaÅŸkanı Muhammed Derraci ile ortak basın toplantısı düzenledi.
 
Irak ile birçok alanda iyi iliÅŸkilerin geliÅŸtiÄŸini ifade eden Demir, "Savunma sanayii alanı da bunlardan birisi olacak. Irak'ta barış ve istikrar alanında atılan adımlara destek olacağız. Burada yaptığımız görüÅŸmeler uzun vadede iÅŸ birliÄŸi ve çeÅŸitli alanlarda ortak çalışmalara vesile olacaktır" dedi.
 
TEKNOLOJÄ° AKTARIMI KONUSUNDA ANLAÅžMA
Muhammed Derraci de iki ülke arasındaki iliÅŸkilerin köklü geçmiÅŸe dayandığını belirterek ÅŸunları kaydetti:
 
"Türkiye'den Irak'a teknoloji aktarımı konusunda anlaÅŸtık. Irak ve Türkiye arasında ortak askeri sanayi konusunda Türk tarafından büyük bir anlayış gördük. Irak'ta hafif silah ve mühimmat ile uçak takip sistemleri üretimi yapılacak. Güçlerimizin sınır ve terör operasyonlarını izlemek için güvenlik takip balonları üretimi için de ortak mutabakat zaptı imzalandı."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.