Sosyal Medya

Güncel

İnsansız Kara Araçları Kara Kuvvetleri'nde kullanılmaya başlandı

Yüksek hareket kabiliyetine sahip ve uzaktan kumandalı İnsansız Kara Araçları'nın (İKA), Kara Kuvvetleri Komutanlığı birliklerinde kullanılmaya başlandığı duyuruldu.



Milli Savunma Bakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre, muharebede, her türlü harekatta girilemeyen, gözetlenemeyen ve müdahale edilemeyen bölgelere emniyetli ÅŸekilde girilebilmesi, gözetlenebilmesi ve müdahale edilebilmesini saÄŸlayan Ä°KA'lar birliklere sevk edildi.
 
"Muharebede, her türlü harekâtta girilemeyen, gözetlenemeyen ve müdahale edilemeyen bölgelere emniyetli bir ÅŸekilde girilebilmesi, gözetlenebilmesi ve müdahale edilebilmesini saÄŸlayan Ä°nsansız Kara Araçları (Ä°KA) Kara Kuvvetleri Komutanlığı birliklerinde kullanılmaya baÅŸlanıyor."
 
Sistemle personel kaybının azaltılması, tehlikeli bölgelerde keÅŸif ve gözetleme yapılması, düÅŸman ateÅŸi altındaki riskli görevlerin daha kolay yürütülmesi hedefleniyor.
 
Sulardan geçebilen, yüksek hareket kabiliyetine sahip, uzaktan kumandalı Ä°KA'lar, keÅŸif ve gözetleme yapabilmenin yanı sıra yüksek engel aÅŸma ve merdiven tırmanma özelliklerini taşıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.