Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan: Suriye'deki barış Türkiye ve Rusya ilişkilerine bağlı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Rusya ilişkilerine ilişkin, 'Oranın da barışı yine Türkiye ve Rusya ilişkilerine bağlı.' dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Devlet Başkanlığı Resmi Konutu'nda bir araya geldi.
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, görüÅŸme öncesi yaptığı açıklamada, "Suriye ile iliÅŸkili birlikte attığımız adımlar büyük önem arz ediyor. Oranın da barışı yine Türkiye ve Rusya iliÅŸkilerine baÄŸlı. Özellikle ÅŸuna inanıyorum, bizim Türkiye-Rusya iliÅŸkilerinde her geçen gün çok daha güçlenerek devam etmemizde çok büyük faydalar var." dedi.
 
ErdoÄŸan, BM Genel Kurulu görüÅŸmelerine iliÅŸkin, "Malum zevat bazı konuları özellikle sordu. Biz de onlara zaten gereken cevabı verdik. Çünkü attığımız adımlardan dönmemiz mümkün deÄŸil." deÄŸerlendirmesinde bulundu.
 
PUTÄ°N: BÜYÜK PROJELERÄ°N HEPSÄ° PLANLI ÅžEKÄ°LDE DEVAM EDÄ°YOR
Putin ise "ErdoÄŸan ile görüÅŸmelerimiz her zaman sorunsuz geçmiyor. Ancak ilgili kurum ve kuruluÅŸlarımız uzlaşı bulabiliyor. Türkiye'nin Rusya yatırımları toplam 1,5 milyar, Rusya'nın Türkiye yatırımları 6,5 milyar dolara ulaÅŸtı. Büyük projelerin hepsi planlı ÅŸekilde devam etmektedir." diye konuÅŸtu.
 
Putin, “KarabaÄŸ'da iÅŸ birliÄŸimiz hem ateÅŸkesin saÄŸlanmasında hem de ilerideki daha saÄŸlam kalıcı bir barışın saÄŸlanmasına yönelik önemli bir unsurdur." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.