Sosyal Medya

Güncel

Kimliği belirsiz savaş uçakları, İranlı milislerin üssüne bomba yağdırdı

Suriye’de kimliği belirsiz uçaklar, İran’ın geçen yıl askeri varlığını genişlettiği Deyr-i Zor’da İran destekli silahlı milislerin bulunduğu bir üssü hedef aldı.



Suriye'de kimliÄŸi belirsiz uçaklar, Ä°ran'ın geçen yıl askeri varlığını geniÅŸlettiÄŸi Deyr-i Zor'da Ä°ran destekli silahlı milislerin bulunduÄŸu bir üssü hedef aldı.
 
Reuters'a göre bölge sakinleri ve askeri kaynaklar, söz konusu saldırıların yaklaşık dört yıl önce DEAÅž unsurlarının sınır dışı edilmesinden bu yana, çoÄŸu Irak'tan gelen Åžii silahlı gruplar için önemli bir üs haline gelen el-Mayadin kasabasının güneyinde gerçekleÅŸtiÄŸini belirtti.
 
Bölge sakinlerine göre, Ä°ran destekli silahlı grupların yüksek alarma geçtiÄŸi ve birkaç patlamanın duyulmasının ardından ambulansların ÅŸehrin çöl eteklerine doÄŸru hızla ilerlediÄŸi görüldü.
 
Bölgede yaÅŸayan Ahmed Åžavi, “Ä°ranlı milisler, panik içinde yoldan geçenler ve araç sahiplerinden ÅŸehir merkezini tahliye etmelerini istedi” dedi.
 
Kaynaklar, silahlı milislerin Deyr-i Zor vilayetindeki artan varlıklarıyla Sünni aÅŸiretlerin hakim olduÄŸu kasabayı artık kontrol ettiÄŸini söylüyor.
 
Daha önce Ä°ran destekli silahlı grupların ülkenin büyük bölümünde konuÅŸlandırıldığına iliÅŸkin haberleri reddeden Suriye resmi medyasında hava saldırılarına yer verilmedi.
 
Ä°ran'ın artan bölgesel etkisi ve Suriye'deki askeri varlığından endiÅŸe duyan Ä°srail, Ä°ran'ın Suriye'deki nüfuzunu pekiÅŸtirmesinin önüne geçmek için Suriye'de yüzlerce saldırı gerçekleÅŸtirdi.
 
Ä°srail'in geçtiÄŸimiz yıl silahlı insansız hava araçları (SÄ°HA) ile yaptığı saldırılar, Irak'tan Suriye'ye düzenli olarak takviye gönderen Ä°ran destekli silahlı milislerin stratejik tedarik yolu üzerinde bulunan Mayadin'in güneydoÄŸusundaki sınır kasabası Ebu Kemal'a odaklandı.
 
Batılı istihbarat kaynakları, Ä°srail'in Suriye rejimini destekleyen Ä°ran destekli milisler ve Hizbullah tarafından ÅŸüpheli silah transferleri ve konuÅŸlanmalarına yönelik hava saldırılarını geniÅŸlettiÄŸini söylüyor.
 
Kaynak: Åžakul Avsat

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.