Sosyal Medya

Güncel

Kremlin Sözcüsü'nden dikkat çeken 'Erdoğan' açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, pek çok görüşmesini pandemi sebebiyle video-konferans ile gerçekleştirmesine karşın, çarşamba günü Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yüz yüze görüşeceğini belirtti.



Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilerin soruları üstüne, Türkiye CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın çarÅŸamba günü için planlanan Rusya ziyaretinin hazırlıklarının devam ettiÄŸini söyledi.
 
Peskov bir baÅŸka soru karşısında, “(Devlet BaÅŸkanı Putin'in) görüÅŸmelerinin çoÄŸunluÄŸu, hatta neredeyse hepsi video-konferans yöntemi ile gerçekleÅŸmeye devam ediyor, fakat CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ile görüÅŸmesi tabii ki yüz yüze olacak” dedi.
 
Kremlin Sözcüsü, Rusya Devlet BaÅŸkanı'nın görüÅŸmelerinin pek çoÄŸunun hâlâ video-konferans ile gerçekleÅŸmesinin sadece bir önlem olduÄŸunu da ekledi. Rusya lideri, yakın çevresindeki bazı kiÅŸilerin koronavirüs pozitif olduÄŸunun belirlenmesi üstüne eylül ortasında sosyal izolasyon uygulamaya baÅŸlamıştı, çalışmalarını da uzaktan sürdürüyordu.
 
En başta Suriye, ayrıca Afganistan ve Libya
Bunun yanında Peskov, Putin ile ErdoÄŸan'ın görüÅŸmesinin içeriÄŸinin sorulması üstüne, liderlerin gündemlerinde bir dizi uluslararası sorunun olacağını söyleyip ekledi: “Bölgesel sorunlar: En baÅŸta Suriye, tabii ki Afganistan ve geleneksel olarak Libya'nın da gündemde yer alacağını düÅŸünüyorum.”
 
Ekonomik iliÅŸkiler, ortak projeler
Kremlin Sözcüsü, Rusya ve Türkiye liderlerinin, ekonomi alanındaki ortak projeler de dahil olmak üzere ikili iliÅŸkileri ilgilendiren meseleleri de ele alacaklarını kaydetti: “Ticari-ekonomik iliÅŸkilerin pek çok tarafı bulunuyor, bu iliÅŸkiler her iki ülkede çok sayıda ÅŸirketi ilgilendiriyor. Ä°liÅŸkilerin bu yönü, liderler tarafından her zaman ele alınmıştır.”
 
Putin ile ErdoÄŸan'ın beklenen görüÅŸmesi çarÅŸamba günü Soçi'de gerçekleÅŸecek. Söz konusu görüÅŸme, Suriye'nin Ä°dlib bölgesinde ÅŸiddet olaylarının arttığı bir döneme denk gelecek.
 
Kaynak: Sputnik

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.