Sosyal Medya

Güncel

Aliyev anlatırken gözleri doldu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, işgalden kurtarılan topraklara yaptığı ziyarette hissettiklerini anlatırken duygu dolu anlar yaşadı.



Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, işgalden kurtarılan topraklara yaptığı ziyarette hissettiklerini anlatırken duygu dolu anlar yaşadı.
 
Aliyev, Ermenistan'ın iÅŸgali altındaki toprakların kurtarılması için 27 Eylül 2020'de baÅŸlatılan 44 günlük savaşın birinci yılında, Anadolu Ajansına deÄŸerlendirmelerde bulundu.
 
Yaklaşık 30 yılın ardından Ermenistan'ın iÅŸgalinden kurtarılan topraklara sık sık ziyaretler düzenlediÄŸini belirten Aliyev, ziyaretlerine iliÅŸkin görüntülerin de CumhurbaÅŸkanı Birinci Yardımcısı Mihriban Aliyeva tarafından kaydedildiÄŸini ve paylaşıldığını hatırlattı.
 
Bu durumun kendiliğinden geliştiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Aliyev, şunları kaydetti:
 
"DoÄŸal olarak oluÅŸtu, bunu planlamıyorduk. Biz ilk kez ÅžuÅŸa'ya gittiÄŸimizde Bakü'den çok erken çıkmıştık. Çünkü o zaman yol çok uzundu. O zaman bir Zafer yoluyla Fuzuli'den ÅžuÅŸa'ya neredeyse 3 saatte gitmiÅŸtik. Yollar kar ve buz tutmuÅŸtu. Sabah erkenden çıkmıştık ve hava karanlıktı. Hava aydınlandıkça çok güzel manzara oluÅŸtu ve Mihriban Hanım kendi telefonuyla çekmeye baÅŸladı. Beni çekti, ben de dedim ki 'Yolumuz ÅžuÅŸa'yadır'. Böyle baÅŸladı. Bu bir özel teÅŸebbüstür, çünkü benim ziyaretlerimi genellikle resmi heyet çekiyor. Buysa yeni bir yaklaşımdır. Biliyorum ki çoÄŸu kimsenin hoÅŸuna gitti bu. Bizim de hoÅŸumuza gitti."
 
- "Budur Azerbaycan, budur Azerbaycan halkı"
EÅŸi Mihriban Aliyeva'nın çektiÄŸi görüntülerdeki sözlerini hangi duygularla söylediÄŸini anlatırken gözleri dolan CumhurbaÅŸkanı Aliyev, ÅŸöyle devam etti:
 
"Bu sözleri söylerken benim gözümün önüne ilk önce o bölgelerde yaÅŸamış insanlar geliyordu. Ben her ÅŸeyden önce onlar için bunu söylüyordum. Çünkü onlar hasret içerisindeydi. 30 yıl hasret içerisindeydiler ve ben oraya gelmiÅŸim bu binayı görüyorum, o görmüyor. O bizim gözlerimizle onu görmeli. Her zaman gözümün önünde onlar vardı. O kadar eziyet çektiler. Fakat dik durdular, saÄŸlam durdular. Budur Azerbaycan, budur Azerbaycan halkı. Sizi de duygulandırdım ben."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.