Sosyal Medya

Güncel

"Afganistan, yakında Türkiye ile uçuşları başlatmayı planlıyor"

Afganistan Sivil Havacılık İdaresi Başkanı Mevlavi Abdul Hadi Hamdard, ülkenin yönetiminin yakında Rusya ve Türkiye ile uçuşları başlatmayı planladığını söyledi.



Afganistan Sivil Havacılık Ä°daresi BaÅŸkanı Mevlavi Abdul Hadi Hamdard, ülkenin yönetiminin yakında Rusya ve Türkiye ile uçuÅŸları baÅŸlatmayı planladığını söyledi.
 
Hamdard video ile yaptığı bir açıklamada, “Son birkaç gün içinde Bahreyn, BirleÅŸik Arap Emirlikleri, Kazakistan, Katar ve Pakistan'dan seferler gerçekleÅŸtirildi. Yakında Rusya ve Türkiye ile uçuÅŸları da baÅŸlatacağız” dedi.

Afganistan'a ilk ticari uçuÅŸ gerçekleÅŸti

Öte yandan Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesinden yaklaşık bir ay sonra yurt dışından ülkeye ilk ticari uçuÅŸ gerçekleÅŸti.

Pakistan Uluslararası Havayolları'na (PIA) ait bir yolcu uçağı pazartesi günü Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'na iniÅŸ yaptı.

Pakistan'ın baÅŸkenti Ä°slamabad'dan Afganistan'a giden uçakta yaklaşık 10 civarında yolcu olduÄŸu belirtildi. PIA, Afganistan'a düzenli uçuÅŸlara devam edeceÄŸini, bununla ilgili çalışmalarını hızlandırdığını açıkladı.

 
 
Uçakta bulunan AFP muhabiri yaptığı açıklamada, "Uçakta sadece 10 kadar yolcu vardı. Belki de uçaktaki kabin memuru sayısı, yolculardan fazlaydı." diye konuÅŸtu. Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda çalışan görevlilerse geliÅŸmeyi memnuniyetle karşıladı.

GeçtiÄŸimiz hafta çarÅŸamba günü Taliban, aralarında ABD'lilerin de bulunduÄŸu 200 kadar yabancının Katar Havayolları'na ait 2 charter uçağıyla Kabil'den kalkarak ülkeden ayrılmasına izin vermiÅŸ bu, ABD'nin çekilmesinin ardından Afganistan'dan baÅŸka bir ülkeye gerçekleÅŸen ilk uluslararası ticari uçuÅŸ olmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.