Sosyal Medya

Güncel

İran, Erbil kentinin sınır bölgelerini topçu ateşiyle vurdu

İran'ın, Irak'ın Erbil kentine bağlı sınırdaki bölgeleri top atışlarıyla vurduğu belirtildi. İran Devrim Muhafızları Ordusu, 6 Eylül'de, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) bazı 'terör gruplarını' ortadan kaldırmak için Irak'ın kuzeyini hedef alabileceklerini duyurmuştu.



Ä°ran'ın, Irak'ın Erbil kentine baÄŸlı sınırdaki bölgeleri top atışlarıyla vurduÄŸu belirtildi.

Erbil'in Sidekan Nahiyesi Kaymakamı Ä°hsan Çelebi, Erbil merkezli "Kurdistan 24" yayın kuruluÅŸuna olaya iliÅŸkin açıklamada bulundu.

Çelebi, sabah saatlerinde Ä°ran topçu birliklerinin Sidekan bölgesini vurduÄŸunu kaydetti.

 

Ä°ran Devrim Muhafızları Ordusu, 6 Eylül'de, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) bazı "terör gruplarını" ortadan kaldırmak için Irak'ın kuzeyini hedef alabileceklerini duyurmuÅŸtu.

Ä°ran Devrim Muhafızları Ordusu, 8 Eylül 2018'de Erbil'de faaliyet gösteren Ä°ran-Kürdistan Demokrat Partisi'ne (Ä°KDP) ait bir kampı balistik füzelerle vurmuÅŸtu. Saldırıda, aralarında üst düzey isimlerin de olduÄŸu 16 Ä°KDP'li ölmüÅŸ, yaklaşık 40 kiÅŸi yaralanmıştı.

Ä°ran tarafından terör örgütü olarak kabul edilen Ä°KDP, Ä°ran'dan çekilmesinin ardından 1991'den bu yana KDP ve KYB'nin kendilerine verdiÄŸi kamplarda barınıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.