Sosyal Medya

Güncel

Taliban'dan Pencşir açıklaması

Taliban Sözcüsü Zabibullah Mücahid, eski hükümet güçleri ve yerel grupların kontrol ettiği Pencşir'de çatışma ihtimalinin düşük olduğunu belirterek, sorunun yakında çözüleceğini ileri sürdü.



Taliban Sözcüsü Zabibullah Mücahid, Kabil'de düzenlediÄŸi basın toplantısında, yerli ve yabancı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

PencÅŸir'dekilerin hayatlarının güvende olduÄŸunu vurgulayan Mücahid, "Çabalarımız ciddi ÅŸekilde devam ediyor. PencÅŸir'de bir çatışmanın çıkmama ihtimali yüzde 80. Bu sorun büyük ihtimalle kısa sürede çözüme kavuÅŸacak." ifadelerini kullandı.

Mücahid, PencÅŸir'i kontrol eden gruplar tarafından bölgeye götürülen tüm askeri teçhizatın teslim edilmesini istedi.

 
 

Taliban'ın kapı kapı dolaÅŸarak eski yönetim çalışanlarını aradığı yönündeki iddialara da deÄŸinen Mücahid, "Ülkenin hiçbir yerinde kimse takip altında deÄŸil. Genel af ilan ettiÄŸimiz için eskiden kalan listemiz yok ve geçmiÅŸteki her ÅŸeyi unuttuk." dedi.

Ordu ve polis kuvvetlerinin Taliban güçleriyle çalışacağını aktaran Mücahid, baÅŸkent Kabil'deki büyükelçiliklere güvende oldukları mesajının siyasi ofisleri aracılığıyla iletildiÄŸini anımsattı.

Mücahid, Türkiye'nin Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'nı iÅŸletmesi ve ülkede asker bulundurması konusunda, "Türkiye Müslüman bir ülkedir. Bu ülkenin hükümeti ve halkıyla iyi iliÅŸkiler geliÅŸtirmek istiyoruz ancak Kabil Havaalanı'ndaki sorun çözülür çözülmez yabancı askerlere ihtiyacımız olmayacak." ifadelerini kullandı.

Taliban lideri Molla Hibetullah Ahundzade'nin nerede olduÄŸunun sorulması üzerine Mücahid, "Yakın zamanda kendisini göreceksiniz." dedi.

 
 

Mücahid, ülkedeki saÄŸlık ve eÄŸitim kurumlarının da faaliyetlerine yeniden baÅŸladığını ekledi.

Kabil'in kuzeyindeki PencÅŸir, ülkede Taliban'ın kontrolünde olmayan tek vilayet durumunda.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.