Sosyal Medya

Güncel

Taliban'ın liderlerinden Baradar, hükümet çalışmaları için Kabil'e geldi

Taliban'ın liderlerinden Abdul Gani Barabar, Afganistan'da yeni hükümeti kurmak için beraberinde diğer Taliban yetkilileriyle birlikte başkent Kabil'e geldi.



Taliban'ın liderlerinden Abdul Gani Barabar, Afganistan'da yeni hükümeti kurmak için beraberinde diÄŸer Taliban yetkilileriyle birlikte baÅŸkent Kabil'e geldi.

Taliban'ın kurucularından olan Barabar'ın cumartesi günü ülkeye geldiÄŸini bildiren Taliban yetkilisi, "Barabar cihatçı ve siyasi grupların yetkilileriyle görüÅŸerek kapsayıcı bir hükümet kurmak için Kabil'de olacak" ifadelerini kullandı.

Öte yandan bir Taliban sözcüsü cumartesi günü Reuters'a yaptığı açıklamada, Taliban'ın gelecek birkaç hafta içinde yeni yönetim çerçevesini açıklayacağını söyledi.

 
 

Sözcü, "Taliban'ın hukuk, din ve dış politika uzmanları birkaç hafta içinde yeni yönetim ÅŸeklini açıklamayı amaçlıyor" ifadelerini kullandı.

Amerika BirleÅŸik Devletleri iÅŸgaline kadar 1996 ile 2001 arası ülkeyi katı kurallarla yöneten Taliban, geçtiÄŸimiz hafta Kabil dahil ülkenin çoÄŸunluÄŸunu ele geçirdikten sonra daha "ılımlı" bir imaj çizmeye çalıştı.
Kaynak: Euronews

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.