Sosyal Medya

Kürsü

Sezai Karakoç: Aşura Günü

Kendi takvimimizin aylarından olan muharrem ayı, yılın ilk ayıdır. Bu ayda tarih içinde İslâm Milletinin geçmişinde dönüm noktaları olan olaylar yazılmış ve anlatılmıştır.



Åžüphesiz, bunların içinde en acısı ve kıyamete kadar unutulmayacak ve yüreÄŸimizi yakıp duracak olanı Hz. Hüseyin’in ve kendisiyle birlikte olanların ÅŸehadetidir. Hz. Hüseyin, kendisinin ve yakınlarının hayatları bâhasına, Ä°slâm’ın gerçek doÄŸrultusundan, anlamından ve amacından saptırılmasına, ruhundan mahrum edilip sadece dış görüntüden ibaret bırakılmasına razı olmamış, karşısındakilerin gücüne bakmaksızın, yanlışa, kötülüÄŸe, zulme ve nankörlüÄŸe karşı durmuÅŸ, savaÅŸ açmış, Hak ve Hakikatin sancağını gökte dalgalandırmış ve bize, kıyamete kadar, Din yolunda, Hakikat uÄŸrunda savaÅŸma örneÄŸi olmuÅŸ ve hepimize Hak yolunda savaÅŸma görevini ve geleneÄŸini bir miras olarak bırakmıştır.

Bugün de, müslümanlar, birlik ve beraberlik içinde, kendi medeniyetlerini en ileri seviyeye getirerek, insanlık düÅŸmanlarının kötülüklerine engel olmak için ayakta dimdik durmalı, DoÄŸu-Batı savaşını önleyerek insanlığı kurtarmalıdır. Bu kurtuluÅŸu Büyük Ä°slâm BirliÄŸi’nden baÅŸka saÄŸlayacak bir güç de yoktur.

Bu on muharrem gününde, Hazreti Hüseyin’i ve onunla birlikte savaÅŸarak ÅŸehit olan yakınlarını rahmetle anar, onların yolunda, dâvamızda bizi diri, muzaffer, yanlışlıklardan korunmuÅŸ tutup âhirete yüzü ak ve alnı ak olarak ulaÅŸtırmasını Allah’tan dileriz.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.