Sosyal Medya

Güncel

Bakan Çavuşoğlu: Taliban'da dahil Afganistan ile diyaloglarımız sürüyor

Afganistan'da yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Biz tüm taraflarla diyaloğumuzu sürdürüyoruz, Taliban dahil." dedi.



ÇavuÅŸoÄŸlu, Ürdünlü mevkidaşı Eymen es-Safedi ile Ürdün'de ikili ve heyetler arası görüÅŸmelerin ardından basın toplantısı düzenledi.

Afganistan CumhurbaÅŸkanı EÅŸref Gani'nin ülkeyi terk etmesiyle Kabil'de bir boÅŸluk oluÅŸtuÄŸunu belirten ÇavuÅŸoÄŸlu, Taliban'ın bu geliÅŸmeyle Kabil'e girerek ülke yönetimini de facto olarak ele geçirdiÄŸini kaydetti.

ÇavuÅŸoÄŸlu, "Biz tüm taraflarla diyaloÄŸumuzu sürdürüyoruz, Taliban dahil. Aynı ÅŸekilde daha önce müzakereleri sürdüren Abdullah Abdullah, Hamid Karzai gibi önemli ÅŸahsiyetler hala Kabil'de ve Taliban'la görüÅŸme hazırlıkları yapıyorlar." diye konuÅŸtu.

Katar'ın bu giriÅŸimlerdeki rolünü de takdirle karşıladığını vurgulayan ÇavuÅŸoÄŸlu, ÅŸunları söyledi:

"Åžu anda ülkenin bir sakinleÅŸmesi lazım. Åžu ana kadar Taliban'ın verdiÄŸi mesajları da olumlu karşıladığımızı söylemek isteriz. Gerek yabancılara gerek diplomatik misyonlara gerekse kendi halkına yönelik. Umarım eylemlerde de bunu görürüz. Biz Türkiye olarak kardeÅŸ Afganistan'ın ekonomik kalkınmasını, istikrarını, barışını ve huzurunu desteklemeye devam edeceÄŸiz."

ÇavuÅŸoÄŸlu, "KardeÅŸ ülke Ürdün'de bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu yıl Ürdün’ün kuruluÅŸunun 100. bağımsızlığının ise 75. yılı. Böylesine bir dönemde bu ziyareti gerçekleÅŸtirmekten özellikle memnuniyet duyuyorum." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.