Sosyal Medya

Güncel

'Irak'ta PKK ile Şii milisler arasında güçlü ilişkiler var'

Pentagon, PKK ile Sincar'daki Şii milisler arasındaki ilişkilere değinerek, PKK’nin Sincar Anlaşması’nın uygulanmasına engel olduğunu belirtti.



ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), PKK ile Sincar'daki Åžii milisler arasındaki iliÅŸkilere deÄŸinerek, PKK'nin Sincar AnlaÅŸması'nın uygulanmasına engel olduÄŸunu belirtti.

Pentagon, ABD Kongresi için hazırladığı yıllık raporda, PKK ile Sincar özelinde Irak'taki Åžii milisler arasındaki iliÅŸkilere yer verdi.

Ezidi Kürtlerin Sincar'a dönememesinin nedenlerine yer verilen raporda, PKK'nin Sincar'da oluÅŸunun Türkiye'nin devam eden bombardımanlarına neden olduÄŸu kaydedilerek, bunun bölgenin güvenliÄŸine zarar verdiÄŸi bildirildi.

 
 

BirleÅŸmiÅŸ Milletler Irak Misyonu (UNAMI) verilerinden yararlanılan raporda, Mahmur Kampı'nda çok sayıda Sincarlı sığınmacının olduÄŸu ve PKK'nin varlığı dolayısıyla UNHCR'ın yardımlarını söz konusu sığınmacılara ulaÅŸtıramadığı ifade edildi.

PKK dışında YPG ve baÅŸka milis grupların da Sincar'da bulunduÄŸunun altının çizildiÄŸi raporda, “YPG, Suriye'de silahlı bir yapı ve Sincar'a geliyor. Kürdistan Bölgesi Hükümeti yasal olmayan bu durumdan endiÅŸeli ve sorunun çözülmesini istiyor” denildi.

Sincar AnlaÅŸması'nın desteklendiÄŸi ve bunun Sincar sorununun en iyi çözüm yolu olduÄŸunun kaydedildiÄŸi raporda, PKK ile Åžii milisler arasında güçlü iliÅŸkiler olduÄŸu belgelerle ortaya kondu.

Iraklı Åžii milislerin PKK'liler için siyasi kalkan olduÄŸu ve PKK'lileri kendi bünyelerinde koruduÄŸunun vurgulandığı raporda, bu ÅŸekilde Sincar'daki ihlallerine devam ettikleri bildirildi.

Raporda, Ä°ran'ın belirli zamanlarda Türkiye'nin bölgedeki varlığının hedef alınmasını istediÄŸi ve milislerin defalarca Türkiye üslerine saldırdığının hatırlatıldığı raporda, Türkiye'nin hava saldırıları nedeniyle Kürdistan Bölgesi sınırlarında yüzlerce köyün boÅŸaltıldığı bilgisine yer verildi.

Kaynak: K24

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.