Sosyal Medya

Güncel

Ateşin Çocukları İnisiyatifi: Türkiye'nin ormanlarını PKK mı ateşe verdi?

Türkiye, 60'dan fazla noktada çıkan orman yangınlarına müdahale edilirken yangınların sistematik bir PKK eylemi olma ihtimali yükseliyor. Türkiye'nin farklı şehirlerinde onlarca PKKlı terörist orman kundaklamaya çalışırken yakalandı.



PKK/YPG terör örgütü içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren yabancı uyruklu 2 örgüt mensubunun orman yakma eylemi için Ä°zmir, Manisa ve Bursa illerine gelerek keÅŸif yaptıkları, orman yakma eylemini gerçekleÅŸtirerek illegal yollardan yurt dışına çıkacakları yönünde istihbari bilgi elde edildi.

Ä°zmir MÄ°T Bölge BaÅŸkanlığı, Ä°zmir Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü, Ä°zmir Ä°l Jandarma Komutanlığı, Manisa Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü ve Manisa Ä°l Jandarma Komutanlığı ile koordineli yapılan müÅŸterek operasyon sonucu terör örgütü PKK üyesi iki kardeÅŸ Manisa'da ormanlık alanda yakaladı.

Ankara'da bir kişi kundaklamadan tutuklandı

Polatlı ilçesinde Ünal Y. adlı bir kiÅŸi, Topçu ve Füze Okulu güney sınırındaki tel örgülerin arasından kışla içindeki otları tutuÅŸturarak yangın çıkardı. Kışla içerisinde nöbet tutan askerlerin ihbarı üzerine kışladaki itfaiye aracı ve Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Ä°tfaiye ekiplerin kısa sürede müdahalesi ile yangın büyümeden söndürüldü. Olayın faili ÅŸahıs yakalanarak gözaltına alındı.

PKK’lı hesap yangınlar sırasında ‘Ellerinize saÄŸlık’ tweete attı

PKK’lı olduÄŸunu iddia edilen “Avesta Roj @rozester23” adlı hesap orman yangınlarının çıkmasından kısa bir süre sonra “AteÅŸin Çocukları Ä°nisiyatifi” görseli kullanarak “Ellerinize saÄŸlık” tweete paylaÅŸtı.

Paylaşıma gelen tepkiler üzerine hesap kısa bir süre sonra kapatıldı.

"AteÅŸin Çocukları Ä°nisiyatifi"

Yangınlarla ilgili olarak, 2019 yılında birçok yangının sorumluluÄŸunu üstlenen PKK'nın orman yakma timi oldukları belirtilen "AteÅŸin Çocukları Ä°nisiyatifi" üzerindeki ÅŸüpheler daha da artmış durumda.

Özellikle son dönemde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerek Türkiye sınırları içerisinde gerekse dışında PKK'ya yönelik gerçekleÅŸtirdiÄŸi operasyonların, örgütün bu ÅŸekilde misilleme saldırılarına neden olabileceÄŸi düÅŸünülüyor.

PKK baÄŸlantılı "AteÅŸin Çocukları Ä°nisiyatifi"nin 2019 yılında üstlendiÄŸi yangınlar ÅŸu ÅŸekilde:

2020'deki Hatay yangınını üstlenmiÅŸlerdi

9 Ekim’de 2020'de Hatay’ın Belen, Ä°skenderun ve Arsuz ilçelerinde ormanlık alanda çıkan yangının ÅŸehir merkezine sıçraması gerek bölge halkı nezdinde gerekse ulusal düzeyde paniÄŸe sebep oldu. 

Yangının baÅŸlamasıyla, yaz dönemlerinde Türkiye’nin çeÅŸitli illerinde orman, fabrika, depo, bina ve araç sabotajları yaparak terör propagandası yapan ve PKK’ya baÄŸlı otonom bir yapıya sahip olan “AteÅŸin Çocukları Ä°nisiyatifi” Hatay’daki orman yangınını “Hatay’daki kutsal ateÅŸi selamlıyoruz” sözlerini kullanarak üstlendi.

Örgüt yapmış olduÄŸu açıklamada Hatay’ın özellikle seçildiÄŸini belirterek Türkiye’nin Afrin’de gerçekleÅŸtirdiÄŸi operasyonda Hatay’dan Türk ordusuna yapılan yardımlara karşılık “intikam” almak amacıyla bölgenin yakıldığını açıkladı. Hatay yangınını PKK’ya baÄŸlı söz konusu örgütün üstlenmesi ise kamuoyunda ve sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu.

Pakdemirli güncel bilgileri paylaÅŸtı

Bakan Pakdemirli, Twitter hesabından 28-29 Temmuz tarihlerinde çıkan devam eden ve söndürülen yangınlarla ilgili son bilgileri paylaÅŸtı.

Pakdemirli, "Bu savaÅŸta baÅŸta orman kahramanlarımız, kamu kurumlarımız ve tüm halkımız; cansiparene, özenle, tüm gücümüzle geleceÄŸimiz için savaşıyoruz. Tüm Türkiye'nin duaları bizimle. Canımız yanıyor. SöndüreceÄŸiz." dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Aktif olan tüm yangınların kontrol altına alınması ve söndürülme çalışması iyiye doÄŸru bir gidiÅŸ var." diyerek, yangınların 57'sininin kontrol altına alındığını söyledi.

Bakan Pakdemirli, yaptığı açıklamada, "3 uçak, 9 Ä°HA, insansız helikopter, 1 su tankı, 38 helikopter, 680 arazöz, 55 iÅŸ makinesi ve 4 bin personelle yangınla mücadele ediyoruz." ifadesini kullandı.

"Yangınların sebebiyle ilgili adli merciler, kolluk kuvvetleri araÅŸtırmalarını sürdürüyor"

Bakan Pakdemirli, "Yangınların sebebiyle ilgili adli merciler, kolluk kuvvetleri araÅŸtırmalarını sürdürüyor. Önemli bulgulara rastlandığında açıklama yapılır." ifadesini kullandı.

Pakdemirli, "Turizmle ilgili tesis yapılacaksa bunun ÅŸekil ve ÅŸartları bellidir. Ormanların yakılmasına ihtiyaç yoktur. Lütfen bu konuyu istismar etmeyelim." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

ortadoguhaber.com

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.