Sosyal Medya

Yoksa bekledikleri büyük yangın bu muydu?!

Bugün de milli olan her şeye muhalefet eden ve 1950'den bu yana halkın oylarıyla seçilen hükümetlerin meşruiyetini sorgulayan, bürokrasideki uzantılarıyla milleti aşağılayan, milli iradeye darbe üstüne darbe yapan, evhamları ve yalanlarıyla hükümetlere algı operasyonu çeken düşüncenin adıdır CHP.



Resul Tosun / Star Gazedtesi

Bu ülkenin başına gelebilecek en büyük felaket CHP ve taşıdığı zihniyettir. Felakettir çünkü milletin ruh dünyasından kültüründen inancından tarihinden kopuk ve koparmaya çalışan bir zihniyettir.

Emperyalist iÅŸgale karşı millet elbirliÄŸiyle mücadele edip vatanı kurtardıktan ve milletin deÄŸerleriyle barışık bir cumhuriyet kurduktan sonra, cumhuriyetin fabrika ayarlarını bozup, milletin kovduÄŸu emperyalistlerin kültürlerini bu millete dayatan ve emperyalizmin kültürel iÅŸgalini saÄŸlayan düÅŸüncenin adıdır CHP.

Millet bu gerçeÄŸi çok net bir ÅŸekilde görmüÅŸ ve ilk fırsatta CHP'yi muhalefete mahkûm etmiÅŸtir.

Bugün de milli olan her ÅŸeye muhalefet eden ve 1950'den bu yana halkın oylarıyla seçilen hükümetlerin meÅŸruiyetini sorgulayan, bürokrasideki uzantılarıyla milleti aÅŸağılayan, milli iradeye darbe üstüne darbe yapan, evhamları ve yalanlarıyla hükümetlere algı operasyonu çeken düÅŸüncenin adıdır CHP.

Milletin sevinciyle sevinmeyen, hüznüyle hüzünlenmeyen, acısıyla acı duymayan milletin ezici çoÄŸunluÄŸuna yabancı bir düÅŸüncenin adıdır CHP.

Åžu son yangın afetinde CHP, millete yabancı yüzünü bir kez daha göstermekten çekinmedi maalesef.

Bu yangında Türkiye'nin acısını Yunanistan bile paylaşıp destek mesajı çekerken, CHP çirkin yüzünü aÅŸikâr etmekten utanmadı.

THK üzerinden çakma bilgilerle hükümeti yangına müdahalede ihmalkar ilan etmekten tutun, küçük bir kalabalığa verilen hediyeleri ve 39 yıldır yürürlükte olan bir kanunu yeni çıkmış gibi eleÅŸtirmesine varıncaya kadar bir dizi algıya imza attı .

1982 yılında çıkarılan 2634 sayılı kanun kamu yararı olan alanların turizme açılmasını öngörüyor ve bu yetkiyi Orman ve Turizm bakanlıklarına veriyor. Yani 39 yıldır bu yetki kullanılıyor.

18 Temmuz'da yasalaÅŸan deÄŸiÅŸiklik yetkiyi orman bakanlığının onayıyla uzmanlık alanı olduÄŸu için Turizm bakanlığına devrediyor.

Yasalaşırken sesini çıkarmayan CHP deÄŸiÅŸikliÄŸin resmi gazetede yayınlanmasının yangınların patladığı 28 Temmuz'a denk gelmesini istismar ederek, hükümetin yangın alanlarını yerleÅŸime açacağı propagandası yapmaya baÅŸladı.

Ne yazık ki CHP Genel baÅŸkanı, 'ErdoÄŸan bir imzayla ormanlarda yapılaÅŸma yetkisini Turizm Bakanına verdi. Her yer yandı kül oldu, derdi dağı taşı betonlaÅŸtırmak. Çok açık söylüyorum; tek bir tuÄŸla dahi koymaya kalkarsanız, önce ekskavatörle beni çiÄŸnemeniz gerekecek. Ormanlarımıza dokunamayacaksınız. Hadsizler!' diye bir tweet atarak hadsizliÄŸini bir kez daha tescillemiÅŸ oldu.

Ä°stanbul ve MuÄŸla yangınlarını üstlenen PKK'yı aklarcasına yangınların yapılaÅŸma için iktidar tarafından çıkarıldığı subliminal mesaj vermeyi yeÄŸledi.

Yetmedi, afet bölgesine gidip maÄŸdurlara zararlarının kısa sürede telafi edileceÄŸini anlatan, bölgeye milyonlarca lira aktaran, ilk yaÄŸmurlarla yanan alanların aÄŸaçlandırılmasına baÅŸlanacağını ilan eden, afetzedelerle yüz yüze görüÅŸen BaÅŸkan ErdoÄŸan'ın, mesela Antalya'da traktörü yanan üç aileye üç traktör hediye ettiÄŸini görmeyen bu hadsiz zihniyet, Marmaris'te meydandaki birkaç yüz kiÅŸiye çay dağıttığı için 'afetzedelerin kafasına çay attı' propagandası yaptı.

BaÅŸkan ErdoÄŸan Marmaris'te miting yapmamıştır. Birkaç saatliÄŸine helikopterle gelmiÅŸ merkezdeki öÄŸretmenevinde bir koordinasyon toplantısı yapmış, geldiÄŸini duyan halk da orada toplanmış, o da toplananlara kısa bir konuÅŸma yapmıştır.

Çocuklara oyuncak hediye etmiÅŸ, meydandaki yaklaşık 500 kiÅŸilik kalabalığa da çay dağıtmıştır. Çay dağıtılan alanda hiçbir memnuniyetsizlik ya da ÅŸikâyet olmazken tam tersine herkes çayları kapışırken bu sıradan hareket de muhalefet tarafından istismar edilmiÅŸ ve 'millet can derdinde baÅŸkan kafalarına çay attı' propagandasına dönüÅŸmüÅŸtür.

KeÅŸke bu istismar öngörülseydi de muhalefetin eline bu koz verilmeseydi.

Lakin ÅŸurası bir gerçek ki, o gün o çaylar deÄŸil ama onun istismarı afetzedeleri incitmiÅŸtir.

Dahası, bu zihniyet utanmadan Marmaris'te orman yangınıyla mücadele eden personeli zorla ErdoÄŸan'ı karşılamaya götürdüler yalanını yaydı.

Durmadılar algıya devam ettiler. ErdoÄŸan'ın Marmaris'te ÅŸehit olan 'Åžahin Akdemir'in ailesini taziye için ayağına çağırdı kuyruklu yalanını attılar. Oysa aile zaten cumhurbaÅŸkanının geleceÄŸini duyunca öÄŸretmenevinin önünde beklemiÅŸler, görüÅŸmek istemiÅŸler, BaÅŸkan ErdoÄŸan da onlarla orada görüÅŸmüÅŸtür; ayağına çağırmak diye bir ÅŸey yok.

Utanmadılar zaten kapalı olan ve yangın sebebiyle hala kapalı tutulan yolu, (ErdoÄŸan yangınla mücadele yoluyla alakası olmayan ÅŸehir merkezine helikopterle indiÄŸi halde) 'ErdoÄŸan için yangına müdahale yolunu kapattılar' yalanını attılar.

Muhalefetin hükümeti eleÅŸtirmesi en doÄŸal hakkıdır. Ama ülkenin ciÄŸerleri yanarken ve iktidar yangınlara karşı alınması gereken tüm tedbirleri yeterince almışken ve yangınla mücadele ederken milletin acılarını paylaÅŸmak ve eleÅŸtiriyi yangın sonrasına bırakmak gerekmez mi? Kaldı ki yapılan eleÅŸtirilerin iler tutar tarafı yok. Tamamen karalama kampanyası.

Muhalefetin tavrı, 'ErdoÄŸan'ı düÅŸürmek için bekledikleri büyük yangın bu muydu acaba?!'dedirtiyor insana!

CHP ve aynı düÅŸüncede olanlar ve onlarla iÅŸbirliÄŸi içinde bulunanlar bu afeti oy devÅŸirme fırsatına çevirmeyi siyaset zannedecek kadar pusulalarını ÅŸaşırmış durumdalar.

Önceki yazımda ifade ettim. Hükümet gereken tedbirleri almış ama afet bu kez tahminlerin üstünde büyüklükte gelince hasar da büyük olmuÅŸtur.

Yoksa hükümet hem yangına su taşıma kapasitesini artırmış yeterli ekip ve ekipmanlar hazır edilmiÅŸtir.

Hükümet daha ne yapacaktı?! Bütün imkânlarını seferber etmiÅŸ. Görevlisinden bakanına cumhurbaÅŸkanına kadar sahaya inmiÅŸ canla baÅŸla çalışıyor.

Böylesi durumlarda doÄŸru olan milli birliktir, siyasetin bir kenara bırakılıp dayanışma içinde olmaktır.

Kısa sürede yaralar sarılıp acılar unutulduÄŸunda muhalefet utanır mı bilmem ama bu zihniyette umutsuz vaka belirtileri görünüyor!

Bakın daha geçen hafta Artvin Arhavi'de aracı selden hasar gören Hüseyin Åžentürk'e, devlet tarafından 26 bin 500 lira ödendi. Otomobilini 5 bin liraya tamir ettiren Åžentürk, paradan geriye kalan 21 bin 500 lirayı yetkililere baÅŸvurarak iade etti.

Ä°ÅŸte bir hafta içinde imdada yetiÅŸen devlet ve iÅŸte devletinin kıymetini bilen vatandaÅŸ!

O devlet, BaÅŸkan ErdoÄŸan'ın yönettiÄŸi devlet, o vatandaÅŸ da bu milletin bir ferdi?

CHP ve zihniyeti ise bambaÅŸka bir dünyanın parçası!

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.