Sosyal Medya

Dünya İslami Uyanış Kurultayı ve Perinçek!

İslami Uyanış Kurultayı'na Perinçek'in katılması, tam Bekri Mustafa'nın Ayasofya'ya imam olması gibi bir şey!



Resul Tosun / Star Gazetesi

Ä°ran, 'Dünya Ä°slami Uyanış Kurultayı' diye bir toplantı düzenlemiÅŸ ve bu toplantıya Vatan Partisi Genel baÅŸkanı DoÄŸu Perinçek katılmış.

Haber medyamızda 'Kurultayda Türkiye'yi DoÄŸu Perinçek temsil etti!' ÅŸeklinde yer aldı.

Ä°slami Uyanış Kurultayı'na Perinçek'in katılması, tam Bekri Mustafa'nın Ayasofya'ya imam olması gibi bir ÅŸey!

Perinçek'in o kurultaya katılmasını, kimileri Türkiye'nin ahvaline yorarak iktidarı iÄŸnelemeyi tercih etti.

Haber 'Kurultayda Türkiye'yi Perinçek temsil etti!' ÅŸeklinde yansıyınca sanki Türkiye Müslümanları temsil etsin diye Perinçek'i göndermiÅŸ gibi algılandı!

Oysa gerçek tam tersi!

Durum, Türkiye'nin deÄŸil Ä°ran'ın ahvalini anlatan bir vakıadır!

Ben Bekri Mustafa benzetmesini de Türkiye için deÄŸil Ä°ran için kullandım.

Çünkü çevrimiçi yapılan bu toplantıya Perinçek Türkiye adına deÄŸil genel baÅŸkanı olduÄŸu Vatan Partisi adına katılmıştır. Katılım fotoÄŸrafına bakarsanız sağında Türk bayrağı solunda Vatan Partisi'nin bayrağı yer almaktadır.

Kurultaya Perinçek'in davet edilmesi de Ä°ran devletinin Ä°slam'a ve Türkiye'ye bakışını yansıtması açısından anlamlıdır!

Tabii birileri, kimi milli konularda iktidarı desteklediÄŸi için Perinçek'i iktidarın ortağı olarak nitelemekte ve eleÅŸtirmektedir. Perinçek'in kurultaya katılımını da sanki iktidar istemiÅŸ gibi lanse etmektedir.

DediÄŸim gibi bu kurultay Ä°ran devletinin tertip ettiÄŸi bir toplantıdır, Perinçek de Ä°ran'ın davet ettiÄŸi bir siyasidir.

Gariplik de buradadır.

Ä°ran güya bir Ä°slam devleti ama Ä°slami Uyanış konulu bir toplantıya Perinçek gibi Allah'a da Peygambere de bakışı tartışmalı bir siyasetçiyi davet ediyor!

Allah'a da Peygambere de bakışı tartışmalı bir siyasetçi derken Perinçek'e hakaret ettiÄŸimi zannetmeyin. Sadece gerçeÄŸi ifade ediyorum.

Perinçek yayınladığı kitaplarda dini konulara da bilimsel yaklaÅŸtığını söyleyerek herhangi bir dine inanmadığını açıkça yazıyor.

Mesela yayınladığı Hz. Muhammed isimli kitabının 30. sayfasında 'Allah ve kulluk inancının yeryüzündeki efendi köle iliÅŸkisinden hareketle yeryüzündeki efendinin gökyüzüne çıkartılmasıdır' ÅŸeklinde deÄŸerlendiriyor.

Allah inancı insanların uydurmasıdır diyor. Yani 'insanlar Allah'ı uslarıyla yaratmıştır' diyen ekolden.

Aynı kitabın 68. Sayfasında 'Muhammed'in PeygamberliÄŸi' bölümünde, "Allah'ın resulü olmak, Muhamed'e oluÅŸan bir düÅŸüncedir. (...) Muhammed'in bir melek ve Allah'la konuÅŸmuÅŸ olduÄŸu bir faraziyedir.(...)Allah'la iliÅŸkisi aslında ilkel Arap toplumlarında ÅŸairler ile cinler arasındaki iliÅŸkiye duyulan inançtan kaynaklanır." yazıyor.

Hz. Peygamberi bir devrimci olarak takdir ettiğini de yazıyor. Ama O'nun peygamberliğine inanmıyor; O'na bir oryantalist gibi bakıyor!

Allah'a ve peygambere bakışı böyle olan bir siyasetçinin Ä°slami Uyanış Kurultayı'na çaÄŸrılması iyimser bir yorumla Ä°slam'a bu gözle bakan birinin görüÅŸünü almak ÅŸeklinde deÄŸerlendirilebilir.

Ancak durum öyle deÄŸildir. Perinçek Ä°ranlılar nezdinde makbul bir siyasetçidir. Türkiye'ye gelen kimi Ä°ranlı Ayetullah düzeyindeki mollaların kendisini ziyaret ettiÄŸini bizzat Perinçek söylüyor.

Mollalar (yani Ä°ran), Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı'na tercih edecek kadar Perinçek'e deÄŸer vermektedirler!

Tabii ki bu iliÅŸki siyasi hedefi olan bir iliÅŸkidir!

Bu iliÅŸki sayesindedir ki Perinçek, Çin ve Rusya'ya toz kondurmadığı gibi Ä°ran'a da toz kondurmamaktadır. Bu tavrını da katıldığı canlı yayınlarda açıkça ifade etmektedir.

Özetle DoÄŸu Perinçek, Ä°slami Uyanış Kurultayı'na Ä°ran tarafından davet edilmiÅŸtir.

Orada da Türkiye'yi deÄŸil kendisini ve partisini temsil etmiÅŸtir.

Ve eÄŸer bu bir ayıpsa ve kusursa Ä°ran'ın ayıbıdır ve kusurudur. (Maalesef Ä°ran, Irak'ta, Yemen'de ve Suriye'de ayıbın ötesinde cinayetlere ortaklık edecek derecede yanlış siyaset takip etmiÅŸtir hâlâ da etmektedir.)

Ve eğer eleştirilecekse İran'ın eleştirilmesi gerekir.

Türkiye'nin deÄŸil!

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.