Sosyal Medya

Güncel

Putin, Çeçenistan'da Kadirov'u yeniden Başkanlığa aday gösterdi

Çeçenistan’da başkanlık seçimleri öncesi ülkenin tartışmalı lideri Ramzan Kadirov yeniden aday oldu. Rusya’daki iktidar partisi ‘Birleşik Rusya’, Rusya Federasyonu'na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti lideri Ramzan Kadirov’u başkanlık seçimi için aday gösterdi.



BirleÅŸik Rusya Çeçenistan Bölge Sekreteri ve Çeçenistan Parlamentosu BaÅŸkanı Magomed Daudov yaptığı açıklamada, mevcut BaÅŸkan Ramzan Kadırov ile birlikte Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma Milletvekili Mogamed Zelimhanov’un aday olduÄŸu kongrede yapılan gizli oylama sonucunda, Kadırov’un oybirliÄŸiyle Çeçenistan baÅŸkanlığına aday gösterildiÄŸini belirtti.

BirleÅŸik Rusya Partisi Bölge Dairesi’nin baÅŸkent Grozni’de düzenlediÄŸi kongreye katılan Kadırov, “Bu seçimlere hep birlikte gideceÄŸiz. Halk tarafından seçilmemiz halinde, görev süremiz boyunca elimizden geldiÄŸince halkın refahı için çalışacağız. Gece ve gündüz demeden, Allah rızası için, halkımız için, vatanımızı kalkındırmak ve torunlarımızın bizimle gurur duymaları için, vatanımıza layık nesiller yetiÅŸtirmek için elimizden gelen her ÅŸeyi yapacağız” ifadelerini kullandı.

Çeçen halkının birlik ve beraberliÄŸinin önemine vurgu yapan Kadırov, “Her ÅŸeyden önce toplumda birlik olmasını istiyorum, bugün Çeçen halkı tarihinde hiç olmadığı kadar birlik ve beraberlik içindedir. Ä°ktidar ve toplum arasında bölünme olmamalı, birbirlerini duymaları gerekir, aksi takdirde tüm çabalar boÅŸa gidecektir. Halkın çaÄŸrılarına her zaman yanıt vermeye hazırız, halkımızın yardımına her zaman koÅŸmaya hazırız ve halkımız bizi duyuyor, bu bizim en önemli zaferimizdir” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.