Sosyal Medya

Güncel

Kuzey Kore lideri Kim'in zayıflamasıyla halk ''gözyaşlarına boğuldu''

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un yaşadığı kilo kaybı nedeniyle ülke halkının endişelendiği iddia edildi.



Voice of America'nın Güney Kore haber ajansı Yonhap'a dayandırdığı haberine göre, Kuzey Kore resmi devlet televizyonunun halk ile gerçekleÅŸtirdiÄŸi röportajda bazı vatandaÅŸlar, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un zayıflamış görüntüsünden duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Kim'in zayıfladığını görenlerin üzüntü içerisinde olduÄŸunu belirten bir vatandaÅŸ, bu duruma ÅŸahit olan herkesin "gözyaÅŸlarına boÄŸulduÄŸunu" ifade etti.

Güney Kore medyasında, vatandaÅŸların ifadelerinin Kim'in saÄŸlığı hakkında endiÅŸeleri yansıttığı öne sürüldü.

Resmi devlet televizyonunda Kuzey Kore liderinin saÄŸlık durumu hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmazken, uzmanlar görüntülerin Pyongyang yönetiminin ülke liderinin deÄŸiÅŸen fiziki görünümünü kabullenmesi açısından önemli olduÄŸunu kaydetti.

Leeds Üniversitesi Modern Kore uzmanı Aidan Foster-Carter, ülke liderinin gözle görülür kilo kaybının herkesin bildiÄŸi ancak konuÅŸmaktan kaçındığı bir durum olduÄŸunu ancak Kuzey Kore liderinin eskisinden daha iyi göründüÄŸünü belirtti.

Bazı uzmanlar, Kim'in zayıflamış görüntüsünün yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ekonomik darboÄŸaz yaÅŸayan ülkenin sakinlerine yönelik "kemer sıkma" mesajı olabileceÄŸini de ifade ederken, Kim'in saÄŸlık duruma dair ÅŸüphelere dikkati çekti.

Bu ay başında ülkeyi yöneten Kore Ä°ÅŸçi Partisinin bir toplantısında görüntülenen Kim'in önemli miktarda kilo kaybına uÄŸradığı söylentileri çıkmıştı.

KÄ°M HAKKINDAKÄ° SÖYLENTÄ°LER
Kuzey Kore lideri Kim hakkında, geçen yıl "saÄŸlığının yerinde olmadığı veya öldüÄŸü" yönünde söylentiler çıkmıştı.

Kim'in durumu hakkında tavsiyede bulunmak üzere bir grup Çinli doktorun bu ülkeye gittiÄŸi ileri sürülmüÅŸ, Kuzey Kore liderinin 12 Nisan 2020'de kardiyovasküler bir operasyon geçirdiÄŸi ve iyileÅŸme sürecinde olduÄŸu yönünde haberler çıkmıştı.

Hong Kong Uydu Televizyonu, Kim'in öldüÄŸünü duyurmuÅŸ, bu haber ise herhangi bir yetkili tarafından doÄŸrulanmamıştı.

Kim'in, 15 Nisan 2020'de Kuzey Kore'nin kurucu lideri, büyükbabası Kim Il-sung'un doÄŸum günü kutlaması dahil önemli etkinliklere katılmaması saÄŸlığı hakkında spekülasyonlara neden olmuÅŸtu.

Ä°ddiaların ardından Kim Jong-un'un, Mayıs 2020 başında, ülkenin baÅŸkenti Pyongyang'da gübre fabrikasının açılışını yaparken fotoÄŸrafları ortaya çıkmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.