Sosyal Medya

Güncel

Azerbaycan Başkanı Aliyev: Barış anlaşması için hazırlıklar yapılmalıdır

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Dağlık Karabağ sorununun çözüldüğünü belirterek, "Ermenistan bunu kabul etmeli ve sınırları belirlemek için bizimle birlikte çalışmalıdır. Barış anlaşması için hazırlıklar yapılmalıdır." dedi.



Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev, 26 Haziran Azerbaycan Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla ordunun komuta kademesi ve üst düzey subaylarla bir araya geldi.

Askerleri, Azerbaycan ordusunun kuruluÅŸunun 103. yıl dönümü dolayısıyla kutlayan Aliyev, konuÅŸmasında, KarabaÄŸ savaşına giden süreçten, 30 yıllık iÅŸgale son verilerek toprakların özgürlüÄŸüne kavuÅŸturulmasından bahsetti.

Aliyev, Azerbaycan ordusunu güçlendirmeye devam edeceklerini bildirerek, Ermenistan'ın ise düÅŸmanca politikalarından vazgeçmezse, sadece askeri gücünü, yıkılan ve yok edilen ordusunu deÄŸil, ekonomik faaliyetlerini de geri kazanamayacağını kaydetti.

Ermenistan'ın kalkınmasının tek yolunun komÅŸularıyla normal iliÅŸkiler kurmak ve toprak iddialarından vazgeçmekten geçtiÄŸinin vurgulayan Aliyev, "DaÄŸlık KarabaÄŸ kelimesini hiç kullanmamalılar. DaÄŸlık KarabaÄŸ diye bir idari birim olmadığı için DaÄŸlık KarabaÄŸ sorunu diye bir kavram da yoktur. Bunu defalarca söyledim ve tekrar söylemek istiyorum ki DaÄŸlık KarabaÄŸ sorunu çözülmüÅŸtür. Ermenistan bunu kabul etmeli ve sınırları belirlemek için bizimle birlikte çalışmalıdır. Sınır hattının belirlenmesi konusunda bir çalışma grubu oluÅŸturulmalıdır. Barış anlaÅŸması için hazırlıklar yapılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.