Sosyal Medya

Güncel

Türksat 5-A yarın hizmete başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "4 Mayıs itibarıyla uzaydaki jeosenkron yörüngeye ulaşan, 5 Mayıs'ta yörünge testlerine başlanan Türksat 5A'nın test çalışmaları başarıyla tamamlandı" dedi.



UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Adil KaraismailoÄŸlu, ocakta fırlatılan Türksat 5A haberleÅŸme uydusunun, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın da katılımıyla yarın Türksat AÅž'nin Gölbaşı yerleÅŸkesinde düzenlenecek törenle dünyaya hizmet vermeye baÅŸlayacağını bildirdi.

KaraismailoÄŸlu, Türkiye'nin uydu teknolojilerinde olduÄŸu gibi uzay çalışmaları alanında da hızını yükselttiÄŸi bu dönemde, yeni ve yerli haberleÅŸme uydularının üretim, entegrasyon, test ve fırlatma süreçlerinin iç içe yaÅŸandığını söyledi.

Türkiye'nin uydu ve uzay çalışmaları alanında uluslararası oyuncu olma yolunda ilerlediÄŸini vurgulayan KaraismailoÄŸlu, yayıncılık ve internet eriÅŸimi hizmetleri noktasında, stratejik haberleÅŸme sistemlerini sürekli güncelleyerek, zamanın gereÄŸi olan yenilikleri vatandaÅŸlara dünyayla eÅŸ zamanlı sunduklarını dile getirdi.

KaraismailoÄŸlu, uydular üzerinden televizyon ve radyo yayıncılığıyla internet eriÅŸiminde ve diÄŸer katma deÄŸerli uydu hizmetleriyle bölgede lider, dünyada marka deÄŸeri yüksek ülke olmak istediklerine dikkati çekerek, ülkenin kara, hava, demir ve deniz ulaşımı kadar uydu iletiÅŸimiyle uzaydaki güç ve etkinliÄŸinin de çok önemli ve hayati olduÄŸunu anlattı.

Dünyanın birçok noktası kapsama alanında olacak

Ocak ayı başında baÅŸarıyla fırlatılan Türksat 5A haberleÅŸme uydusunun yörünge yolculuÄŸuna devam ettiÄŸi bilgisini veren KaraismailoÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:

"4 Mayıs itibarıyla uzaydaki jeosenkron yörüngeye ulaÅŸan, 5 Mayıs'ta yörünge testlerine baÅŸlanan Türksat 5A'nın test çalışmaları baÅŸarıyla tamamlandı. Uydumuz, 28 Haziran'da CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın da katılımıyla Türksat AÅž'nin Gölbaşı yerleÅŸkesinde düzenlenecek törenle dünyaya hizmet vermeye baÅŸlayacak. HaberleÅŸme uydumuz hizmete girdiÄŸinde, Türkiye ile Avrupa, Orta DoÄŸu, Kuzey Afrika, Orta-Batı ve Güney Afrika'nın yanı sıra Akdeniz, Ege ve Karadeniz'i kapsama altına alacak."

Uydunun, televizyon yayıncılığıyla veri haberleÅŸme hizmetinde Türkiye'yi dünyada yeni Ku-Band kullanan öncü ülkeler ligine taşıyacağını vurgulayan KaraismailoÄŸlu, Türksat 5A'nın elektrikli itki sistemi sayesinde 30 yılı aÅŸkın süreyle TV yayıncılığı ve haberleÅŸme alanlarında hizmet saÄŸlayacağını bildirdi.

KaraismailoÄŸlu, Türkiye'nin haberleÅŸme uydu trafiÄŸinin bundan sonra da artacağını sözlerine ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.