Sosyal Medya

Güncel

18 yaş ve üstü aşılama çalışmaları başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamanın ardından ülke genelinde 18 yaş ve üstünün koronavirüs aşılamaları başladı.



BaÅŸkentte Kovid-19'la mücadele kapsamında 18 yaÅŸ ve üstündekilerin aşılanmasına baÅŸlandı. Randevu alarak Ankara Åžehir Hastanesi'ne gelen 18-24 yaÅŸ arasındakiler, Kovid-19 aşısının birinci dozunu oldu.

20 yaşındaki Alper Polat aşı olurken hiç acı hissetmediÄŸini ve herhangi bir sıkıntı yaÅŸamadığını söyleyerek, "Aşılamalar bir an önce olsun ki üniversiteler açılsın. Uzaktan eÄŸitim bizi çok zorladı. Bence herkesin aşılanması ÅŸart. BaÅŸka türlü Kovid-19'un geçmesini saÄŸlayamayız. Üniversitelerin açılması için, eÄŸitimin daha iyi olabilmesi için aşılanmak ÅŸart." dedi.

22 yaşındaki Derin Çolak da internet üzerinden randevu almasının ardından geldiÄŸi hastanede aşısının hızlıca yapıldığını belirterek, aşı olmaktan duyduÄŸu mutluluÄŸu dile getirdi.

Gençlere aşı olmalarını tavsiye eden Çolak, "Herkes ne kadar çabuk aşı olursa o kadar iyi olur diye düÅŸünüyorum. Aylarca bu anı bekledik ve gelip aşımızı olduk." diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.