Sosyal Medya

Güncel

Sağlık Bakanı Koca: 16 ilde Delta varyantı tespit edildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 16 ilde 134 Delta varyantının tespit edildiğini, yoğunluğun ise İstanbul'da olduğunu açıkladı.



SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı. 
 
"16 ilimizde Delta varyantı görüldü"
 
Dünyayı tehdit eden Delta varyantına iliÅŸkin bilgi veren Koca, "Delta Plus'ı ülkemizde tespit etmedik. Delta varyantıyla ilgili 134 vakamız oldu. Toplam 16 ilimizde görüldü. YoÄŸunluklu olarak Ä°stanbul'da görüldü. 134 vakanın 82'si Ä°stanbul'da, 18'i Düzce'de, 8'i Van'da, 4'ü Ankara'da, 3'ü Ä°zmir'de, diÄŸer illerimizde de 1-2 ÅŸeklinde görüldü" dedi.
 
"Her geçen gün artabileceÄŸinden endiÅŸe ediyoruz"
 
16 ilde görülen 134 Delta varyantının ÅŸu anlık ciddi bir oran olmadığını söyleyen Koca, ÅŸöyle devam etti:
 
"Bu varyantın her geçen gün artabileceÄŸinden endiÅŸe ediyoruz. Aşıların bu varyantta da etkili olduÄŸunu biliyoruz. Etkili olan aşıların erken dönemde yapılmasının önemiyle birlikte biz iki dozla Delta varyantına daha güçlü bir etkinin olduÄŸunu da biliyoruz. Aşılamayı 18 yaÅŸa kadar indirdiÄŸimiz bu dönemde, aşının tedarikiyle birlikte muhtemel 6 haftalık süreyi 4 haftaya da çekebiliriz."
 
Ä°lk Hindistan'da görüldü
 
Dünyada koronavirüs salgını aşı çalışmalarıyla etkisi kaybetmeye devam ederken mutasyon haberleri de bir yandan tedirgin ediyor.
 
Ä°lk olarak Hindistan'da görülen Delta varyantının etkisiyle özellikle Ä°ngiltere baÅŸta olmak üzere pek çok ülkede vaka sayıları artmaya baÅŸladı.
 
Uzmanlar Delta varyantının belirtileri hakkında genç insanlar için daha çok kötü bir soÄŸuk algınlığı gibi hissedilebileceÄŸini söylüyor. Ayrıca Delta varyantına karşı Biontech aşısının daha etkili olabileceÄŸi belirtiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.