Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan AK Partili belediyelere: İhaleleri canlı yayınlayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye’de bir araya geldiği AK Partili belediye başkanlarına önemli tavsiyelerde bulundu: İmar düzenlemelerinde asla şaibeye yer vermeyecek şekilde, adil ve açık bir çalışma ortaya koymanız gerekiyor. İhaleleri mutlaka şeffaf bir şekilde gerçekleştirin, hatta tüm ihaleleri canlı yayınlayın.



CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan, CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi’nde AK Partili belediye baÅŸkanlarıyla biraraya geldi.
 
AK Parti’nin mahalli idareler karnesiyle milletin gözünde ibra olmuÅŸ, milletin teveccühünü kazanmış bir parti olduÄŸuna iÅŸaret eden ErdoÄŸan, kendilerine 19 yıl önce iktidar kapısını açan ve 19 yıl boyunca iktidarda tutanın da yerel yönetimlerdeki üstün gayretleri, hizmetleri ve baÅŸarıları olduÄŸunu söyledi. ErdoÄŸan, son 19 yılda hayata geçirdikleri reformlarla mahalli idarelerin gücünü ve hizmet kabiliyetini daha da artırdıklarını ifade etti.
 
MİLLET RUTİN İŞ DEĞİL KIYMET VERİLMESİNİ BEKLİYOR
 
VatandaÅŸların hayatına dokunan hizmetlerin önemli bir kısmını halen AK Parti belediyelerinin yürüttüÄŸünü dile getiren ErdoÄŸan, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:
 
“Bu bakımdan, her birinizin iÅŸlerini yürütürken büyük bir mekanizmanın en kritik parçası olduÄŸunuzu unutmadan çalışması son derece önemlidir. AK Parti son 19 yılda, insanımızın beklentilerinin çıtasını da yükseltmiÅŸtir. Artık vatandaÅŸlarımız belediyelerden sadece rutin iÅŸlerinin görülmesini deÄŸil, kendisine kıymet verilmesini, saygı duyulmasını da bekliyor.
 
Ä°mar düzenlemelerinde asla ÅŸaibeye yer vermeyecek ÅŸekilde, adil ve açık bir çalışma ortaya koymanız gerekiyor. Aynı ÅŸekilde ihaleleri mutlaka ÅŸeffaf bir ÅŸekilde gerçekleÅŸtirin, hatta tüm ihaleleri canlı yayınlayın. Yaptığınız iÅŸlerin tanıtımına önem verin. Millet sizin eserlerinizi, hizmetlerimizi görsün.”
 
İŞİMİZ BİRİLERİNİ MAKAM SAHİBİ YAPMAK DEĞİL
 
Bizim siyasetteki varlık gayemiz, birilerine imtiyaz saÄŸlamak, menfaat devÅŸirmek, birilerine makam, mevki sahibi kılmak deÄŸildir. Bizim öncelikli vazifemiz halkımıza, ülkemize, insanımıza hizmet etmek, Türkiye’nin tamamında adalet ve kalkınmayı tesis etmektir. Sizlerden, 2019 seçimlerinde milletimize açıkladığımız manifestomuzdaki 11 prensibe sıkı sıkıya sahip çıkmanızı istiyorum. Belediye baÅŸkanlarından güler yüzü, saygıyı, samimiyeti, tevazuyu asla elden bırakmamalarını istedi. “AK Partili belediye baÅŸkanı her zaman ulaşılabilir ve vatandaşın içinde olmalı. Sokaktan, çarşıdan pazardan ayağını asla kesmemelidir” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
 
 
Yerel yönetimlere 2023 talimatı
 
“Unutmayınız, sizlerin milletimizin gönlüne girmedeki baÅŸarısı, 2023’teki cumhurbaÅŸkanlığı ve milletvekilliÄŸi seçimlerinin sonuçlarını etkileyecektir” ifadesini kullanan ErdoÄŸan, belediye baÅŸkanlarından ÅŸehirlerindeki her bir haneye ulaÅŸmalarını, sorunları yerinde görerek, vatandaÅŸların dertleriyle dertlenmelerini istedi. ErdoÄŸan, millete ve ÅŸehirlere hizmet yolunda belediye baÅŸkanlarına baÅŸarı dileyerek, “Kapılar çalınarak evlere misafir olmaya mecburuz. Bunu geliÅŸtirerek gönül belediyeciliÄŸini de tüm ÅŸehirlerde yaygınlaÅŸtırmamız lazım. Mütevazı olmak, tevazu içinde çalışmalarımızı yaygınlaÅŸtırmak bizim için en önemli görev ve ben bunu baÅŸaracağımıza inanıyorum. 2023’e de böyle hazırlanmamızın gereÄŸini tekrar hatırlatıyorum” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.