Sosyal Medya

Güncel

Yasin Börü davası: 20 sanık için ağırlaştırılmış müebbet talebi

Yasin Börü davasında savcılık mütalaası açıklandı. 20 sanık için "canavarca hislerle ve eziyet çektirerek çocuğu öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet talep edildi.



Ä°htiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtan Yasin Börü ve 5 arkadaşı, 2014'te HDP'nin çaÄŸrısı ile baÅŸlayan 6-8 Ekim Olaylarında hunharca katledildi.
 
Daha 16 yaşında olan Yasin Börü, kaçarak bir binaya sığınmaya çalıştı. Ancak gözü dönmüÅŸ terör yandaÅŸları, onu önce öldürdü, yetmedi binanın üçüncü katından sokaÄŸa attı. Bununla da yetinmeyen kalabalık grup, Yasin Börü'nün cansız bedenini ateÅŸe verip araçla üzerinden geçti.
 
Börü ve 5 arkadaşının öldürülmesiyle ilgil davaya, Yargıtay’ın 25 sanık yönünden verdiÄŸi bozma kararının ardından devam edildi.
 
Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruÅŸmada savcı mütalaasını sundu. 20 sanık hakkında "canavarca hislerle ve eziyet çektirerek çocuÄŸu öldürmek" suçundan ağırlaÅŸtırılmış müebbet talep edildi. Firari olan 3 sanığın da dosyalarının ayrılması istendi, 2 sanığın da beraatı talep edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.