Sosyal Medya

Güncel

İşgalci İsrail ordusu kara operasyonu başlattı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne kara operasyonu başlattığını ve İsrail askerlerinin Gazze’ye girdiğini duyurdu.



İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne kara operasyonu başlattığını ve İsrail askerlerinin Gazze'ye girdiğini duyurdu.
 
Ä°srail Ordu Sözcüsü Jonathan Conricust AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ä°srail ordusunun Gazze Åžeridi'ne kara operasyonu baÅŸlattığını söyledi.
 
Conricust, İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'ne girmeye başladığını vurgulayarak, operasyonla ilgili şu aşamada daha fazla detay veremeyeceğini kaydetti.
 
Kudüs ve Gazze'deki olaylar
 
Gazze Åžeridi'ndeki Filistinli direniÅŸ grupları, Ä°srail polisinin iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Åžeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.
 
Ä°srail polisinin Mescid-i Aksa ve Åžeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniÅŸ grupları Ä°srail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.
 
Bunun üzerine Ä°srail ordusu, Gazze Åžeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon baÅŸlatıldığını bildirmiÅŸti.
 
Bayramda da durmayan Ä°srail saldırılarında 10 Mayıs'tan bu yana ÅŸehit olanların sayısı 103'e, yaralı sayısı 580'e yükseldi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.