Sosyal Medya

Güncel

Taksim Camii bu cuma açılıyor

Hattat Davut Bektaş ve Nakkaş Adem Turan tarafından hazırlanan hat yazılarının takılıp boyama işlerinin tamamlandığı caminin ana mekan kubbe göbek yazısında Fatiha Suresi, ana mekan kubbe kasnağında Al-i İmran Suresi yer alıyor.



Mimarlar Åžefik Birkiye ve Selim Dalaman'ın imzasını taşıyan ve yapımına 17 Åžubat 2017'de baÅŸlanılan caminin Ramazan ayının son Cuma günü olan 7 Mayıs'ta açılması planlanıyor. Manisa'dan getirilen halıların serilmesiyle iç mekandaki çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığı caminin çevre düzenlenmesinde son rötuÅŸlar yapılıyor.
 
Caminin alt katındaki çok amaçlı salondaki çalışmalar ise, açılışa yetiÅŸtirilebilmesi çin son hızla devam ediyor. Dışarıdaki çalışmalar nedeniyle içeri giren tozlar, her gün temizlikçiler tarafından temizleniyor.
 
Aynı anda 2 bin 250 kişi namaz kılabilecek
 
Ä°çerisinde otopark, konferans ve sergi salonlarının da yer aldığı, 2 bin 250 kiÅŸinin aynı anda namaz kılabileceÄŸi cami, 2 bin 482 metrekare arsa alanına, yaklaşık 16 bin 500 metrekare de inÅŸaat alanına sahip.
 
 
Hattat Davut BektaÅŸ ve NakkaÅŸ Adem Turan tarafından hazırlanan hat yazılarının takılıp boyama iÅŸlerinin tamamlandığı caminin ana mekan kubbe göbek yazısında Fatiha Suresi, ana mekan kubbe kasnağında Al-i Ä°mran Suresi, ana mekan orta kuÅŸak yazısında Bakara Suresi'nin 285 ve 286. ayetleri ile HaÅŸr Suresi'nin 20-24. ayetleri yer alıyor.
 
Caminin giriÅŸ kubbesi göbek yazısında Ä°hlas Suresi, giriÅŸ kubbesi kasnak yazısında Ayet-el Kürsi ve sonraki ayet, ana kapı üstü yazısında Nisa Suresi'nin 103. ayetinin son kısmı ve Ä°stiklal giriÅŸi kapı üstüne ise Ra'd Suresi'nin 24. ayeti yazıldı. Caminin iç alanına Allah, Muhammed, Ebubekir, Ömer, Osman ve Ali isimlerinin yer aldığı 6 hat levha asıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.