Sosyal Medya

Güncel

ABD medyası: Neom Projesi, Prens Selman'ın hırslarını yansıtıyor

Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman, 500 milyar dolarlık maliyetiyle konuşulan Neom Projesi ile gündemde. ABD medyası, projenin Veliaht Prens'in hırslarını yansıttığını yazdı. Çalışanların bu hırsın altında ezildiğine dikkat çekildi.



Suudi Arabistan, 2030 hedefiyle "Neom Projesi"ne hazırlanıyor. GeleceÄŸin ÅŸehri olarak lanse edilen Neom, 500 milyar dolarlık yüksek maliyetiyle öne çıkıyor. Ancak proje eleÅŸtirilerin hedefinde.
 
Amerikan Wall Street Journal gazetesinde, projeye dair bir yazı kaleme alındı.
 
"Kendi piramitlerimi inÅŸa etmek istiyorum"
 
Yazıda, çölün ortasına inÅŸa edilmesi planlanan Neom'un, Suudi Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'ın hırslarını yansıttığına dikkat çekildi.
 
Projede görevli mühendislere, "basit düÅŸünceleri bir kenara bırakarak daha cesur düÅŸünmelerini istediÄŸi" belirtildi.
 
Hatta Veliaht Prens'in daha da ileri giderek proje için "Kendi piramitlerimi inÅŸa etmek istiyorum" dediÄŸi ifade edildi.
 
 
Projede çalışanlar zorluk yaşıyor
 
Yazıda, projede yer alan çalışanların ve mühendislerin yaÅŸadıkları zorluklara da iÅŸaret edildi.
 
Çalışanların, Veliaht Prens'in hırsının ağırlığı altında ezildiÄŸi, bu nedenle iÅŸten ayrıldıkları vurgulandı. Bu durumun projede ertelemelere yol açtığı belirtildi.
 
Gazeteye göre, proje çalışanları ve bazı Suudi yetkililer, Neom'un uygulanabilirliÄŸini sorgulamaya baÅŸladı.
 
Maliyeti ve çalışma ÅŸartlarıyla ÅŸüpheyle karşılanan projeye, yabancı yatırımcıların da mesafeli olduÄŸunun altı çizildi.
 
Suudi Arabistan’ın 500 Milyar Dolarlık Ütopik Åžehir Projesi – Neom
 
Suudi Arabistan, son çöl ÅŸehri projesi mega teknolojili Neom‘da; insanlığın geleceÄŸini birlikte çizebileceÄŸi liberal bir metropol kurmayı planlıyor. Teknoloji ve iÅŸ merkezi olarak tasarlanan Neom; enerji ve su, mobilite, biyoteknoloji, üretim, medya, eÄŸlence, teknolojik ve dijital bilimler ile yaÅŸam gibi 9 farklı alanda inovasyon örneklerini barındıracak.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.