Sosyal Medya

Güncel

Türkiye, NATO'da Mısır’a uyguladığı vetoyu kaldırdı

Türkiye'nin geçen yıl, Kahire ile normalleşme girişimlerinin bir parçası olarak Mısır'ın NATO ile ortaklık faaliyetlerine koyduğu vetoyu kaldırdığı öne sürüldü.



Mısır'ın, Türkiye'nin BirleÅŸmiÅŸ Milletlere (BM) bildirdiÄŸi kıta sahanlığı sınırlarını dikkate alarak 18 numaralı parselde ilan ettiÄŸi ruhsat ihalesi sonrası iki ülke arasındaki iliÅŸkilerde yumuÅŸama adımları atılmaya baÅŸlandı.
 
Ä°LÄ°ÅžKÄ°LERDE KARÅžILIK YENÄ° ADIMLAR ATILDI
 
Mısır BaÅŸbakanı Mustafa Medbuli, "Sayın CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a ülkesinin D-8 Dönem BaÅŸkanlığında ortaya koyduÄŸu çabalardan ötürü teÅŸekkür ederim" demiÅŸti.
 
Bu teÅŸekkürün ardından DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu ile Mısır DışiÅŸleri Bakanı Samih Åžükri, 4 yıl aradan sonra telefon görüÅŸmesi gerçekleÅŸtirmiÅŸti.
 
Bu görüÅŸmeden günler sonra bir açıklama yapan Åžükri, Türkiye ile iki tarafın da faydasına olacak diyalog ve uluslararası hukuk kurallarına uygun iliÅŸkiler kurmada istekli olduklarını açıklamıştı.
 
YENÄ° BÄ°R GELÄ°ÅžME YAÅžANDI
 
Middle East Eye'dan (MEE) Ragıp Soylu'nun iddiasına göre Türkiye; Mısır'a NATO'da koyduÄŸu vetoyu geçen yıl kaldırdı.
 
MEE'ye konuÅŸan bir kaynak, "NATO'nun Akdeniz DiyaloÄŸu çerçevesindeki ortaklarından biri olan Mısır'ın NATO'yla ortaklık iliÅŸkilerini ilerletmesi ve bu kapsamdaki faaliyetlere katılımı Türkiye tarafından desteklenmektedir" dedi.
 
Böylelikle Türkiye, Mısır'ın NATO ile ortaklık iliÅŸkisi geliÅŸtirmesinin önünü açmış oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.