Sosyal Medya

Güncel

ABD Savunma Bakanı: Yeni büyük savaşımız, eski savaşlardan farklı olacak

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin "Sonraki büyük savaşı icra etme biçimimiz eski savaşlardan çok farklı olacak" dedi.



Bakan Austin, Pearl Harbour Deniz Üssü'nde düzenlenen Hint-Pasifik Komutanlığı devir teslim töreninde yaptığı konuÅŸmada, ABD'nin, "eski savaÅŸlar" olarak andığı Irak ve Afganistan müdahalelerinin ötesine geçen bir strateji oluÅŸturması gerektiÄŸini belirtti.
 
Askeri gücün diplomasiyi desteklemesi gerektiÄŸini vurgulayan Austin, "ABD silahlı kuvvetleri ABD diplomasisinden ayrı durmamalı, onun payandası olmalıdır. Ulusal gücümüzün tüm araçlarını kullanan bir dış politika geliÅŸtirmeliyiz." dedi.
 
Austin, hayatının son 20 yılını, eski savaÅŸların sonuçlarıyla uÄŸraÅŸarak geçirdiÄŸini belirterek "Sonraki büyük savaşı icra etme biçimimiz eski savaÅŸlardan çok farklı olacak. Ülkemizi savunmak için yeni bir vizyona doÄŸru ilerlemeliyiz." ifadelerini kullandı.
 
ABD'nin ordusunun, dünyanın en büyük ve en geniÅŸ kabiliyete sahip gücü olmaya duyduÄŸu güvenle yetinmemesi gerektiÄŸinin altını çizen Austin, "Potansiyel rakiplerimiz bilinçli olarak üstünlüÄŸümüzü dengelemek için çalışıyor." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.