Sosyal Medya

Güncel

Filistin seçimleri ertelendi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in işgali altındaki Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinlilerin katılımına izin verilinceye kadar seçimlerin ertelendiğini duyurdu.



Abbas, 22 Mayıs'ta yapılması planlanan Filistin seçimlerini görüÅŸmek üzere, iÅŸgal altındaki Batı Åžeria'nın Ramallah kentinde düzenlenen Filistinli Liderler Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı.
 
Filistin Devlet Televizyonunca canlı yayınlanan konuÅŸmasında Abbas, Ä°srail’in, Filistin seçimlerinin iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs’te yapılmasına izin vermediÄŸine vurgu yaparak, "Kudüs'teki halkımızın seçimlere katılımı güvence altına alınıncaya kadar seçimleri erteleme kararı aldık.” dedi.
 
Abbas söz konusu kararın, Ä°srail’i seçimler konusunda ikna etmeye yönelik tüm uluslararası çabaların baÅŸarısızlığından sonra alındığını belirtti.
 
Abbas, seçimlere iliÅŸkin yeni bir takvim ise açıklamadı.
 
Filistinli Liderler Toplantısı'nın baÅŸlangıcındaki basına açık bölümde Abbas, “Kudüs olmaksızın seçimlere gitmeyeceÄŸiz. Batı Åžeria’da olduÄŸu gibi Kudüs’te de seçimleri yapmak istiyoruz.” ÅŸeklinde konuÅŸmuÅŸtu.
 
Hamas'ın seçim listesi sözcüsü Ala Hamidan ise dün AA muhabirine, Filistin yönetimince yapılan Filistinli Liderler Toplantısı’na katılmayacaklarını ve seçimlerin ertelenmesini kesinlikle kabul etmeyeceklerini söylemiÅŸti.
 
Filistin Devlet BaÅŸkanı Abbas’ın Ofisi tarafından düzenlenen Filistinli Liderler Toplantısı’na Abbas’ın yanı sıra, Filistin KurtuluÅŸ Örgütü (FKÖ) Yürütme Konseyi üyeleri, Fetih hareketi merkez konsey üyeleri, Filistinli fraksiyon temsilcileri, Filistin güvenlik güçleri baÅŸkanları ile Filistin yönetimi temsilcileri katıldı.
 
Devlet BaÅŸkanı Mahmud Abbas, 15 yıl aradan sonra Ä°srail iÅŸgali ve ablukası altındaki Filistin topraklarında seçim yapılmasını öngören kararnameyi 15 Ocak'ta imzalamıştı.
 
Kararnamede, 22 Mayıs'ta milletvekili, 31 Temmuz'da devlet baÅŸkanı ve 31 AÄŸustos'ta da Filistin Ulusal Konseyi seçimlerinin yapılması öngörülmüÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.