Sosyal Medya

Güncel

Müslümanların haklarını savunmanın bedeli: 6 yıl hapis

Müslüman hakları aktivisti Avukat Dagir Khasavov. Dağıstan Bölgesi ve Tacikistan başta olmak üzere Rusya Müslümanlarının yaşadıkları hak mağduriyetlerinin çözümü için çaba yürüten Khasavov hukuki olmayan siyasi gerekçelerle 6 yıl hapse mahkum edildi.



Putin yönetimi Kafkaslardaki iÅŸbirlikçi rejimler vasıtasıyla insan hakları aktivistlerine baskı uyguluyor. Putin muhaliflerinin zehirlenerek öldürüldüÄŸü iddialarının dolaÅŸtığı bir ülkede bu durum oldukça normal bir ÅŸey haline geldi.
 
Son örnek ise Müslüman hakları aktivisti Avukat Dagir Khasavov. Dağıstan Bölgesi ve Tacikistan baÅŸta olmak üzere Rusya Müslümanlarının yaÅŸadıkları hak maÄŸduriyetlerinin çözümü için çaba yürüten Khasavov hukuki olmayan siyasi gerekçelerle 6 yıl hapse mahkum edildi.
 
Aslen Çeçenistanlı olan Khasavov yargılamalar esnasında taviz vermeyerek yolundan dönmeyeceÄŸini belirtiyor. Khasavov’un sosyal medyaya düÅŸen görüntüleri oldukça fazla ilgi çekti.
 
Ä°lk gözaltı sürecinde de Kafkasya’daki birçok avukat Khasavov’a destek mesajları yayınlamıştı. Türkiye’deki avukat ve aktivistler de 2019 senesinde Khasavov için Rusya konsolosluÄŸu önünde basın açıklaması yapmıştı. 2017’de Tacikistan’daki Ä°nsan Hakları ihlalleri için Tacikistan’da bulunan Avukat Gülden Sönmez ve Av. Emine Yıldırım'ın gözaltına alınması olayında da avukatların savunmasını Dagir Khasavov üstlenmiÅŸti.
 
Kafkaslar’da Müslümanların siyasi ve hukuki haklarını savunan Dagir Khasavov’un 6 yıl hapse mahkum edilmesine uluslararası camia ise sessiz kaldı. Dagir Khasavov bu hukuksuz karara eÄŸer ki yeterli tepki gösterilmezse sebepsiz yere hapis yatmış olacak!

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.