Sosyal Medya

Güncel

Myanmar'da darbeciler 706 sivil öldürdü

Myanmar'da askeri darbe ve seçilmiş hükümet üyelerinin gözaltına alınmasına karşı yapılan protesto gösterilerinde, güvenlik güçlerinin silahlı müdahalesi sonucu ölenlerin sayısı 706'ya yükseldi.



Myanmar'da askeri darbe ve seçilmiÅŸ hükümet üyelerinin gözaltına alınmasına karşı yapılan protesto gösterilerinde, güvenlik güçlerinin silahlı müdahalesi sonucu ölenlerin sayısı 706'ya yükseldi.

Siyasi Tutuklulara Yardım KuruluÅŸunun yayımladığı günlük raporda, son 24 saatte 5 can kaybının daha doÄŸrulandığı bildirildi.Toplam can kaybı 706 olarak güncellenirken, 3 bin 59 kiÅŸinin gözaltında tutulduÄŸu kaydedildi.
 
Raporda, darbe karşıtı 657 kiÅŸi hakkında gözaltı kararının bulunduÄŸu belirtildi.Myanmar ekonomisi yüzde 20 daralabilir.
 
Öte yandan uluslararası derecelendirme kuruluÅŸu Fitch Solutions, darbe karşıtı protesto ve sivil itaatsizlik eylemlerinin olumsuz etkilediÄŸi Myanmar ekonomisinin bu yıl yüzde 20 daralacağı tahmininde bulundu. Fitch'in hazırladığı raporda, Myanmar ordusunun sivillere yönelik silahlı ÅŸiddeti ve etnik silahlı grupların orduya karşı mücadele baÅŸlatmasının ülkede büyük bir toplumsal istikrarsızlığı tetikleyeceÄŸi ve bunun ekonomik sonuçlarının ağır olacağı kaydedildi.
 
Dünya Bankası, 26 Mart'ta açıkladığı raporda, Myanmar ekonomisinin bu yıl yüzde 10 küçülebileceÄŸini açıklamıştı.
 
Myanmar'daki askeri darbe
 
Myanmar ordusu, 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilimin yükselmesinin ardından 1 Åžubat'ta yönetime el koymuÅŸtu. Ordu, ülkenin fiili lideri ve DışiÅŸleri Bakanı Aung San Suu Çii baÅŸta olmak üzere, pek çok yetkiliyi ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve bir yıllığına olaÄŸanüstü hal (OHAL) ilan etmiÅŸti.
 
Ülkede geniÅŸ katılımlı gösteriler sürerken gözaltındaki üst düzey hükümet yetkililerinin askeri mahkemede yargılanmalarına devam ediliyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.