Sosyal Medya

Güncel

İsrail’de koalisyon hükümeti belirsizliği sürüyor

İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin'in seçimlerin ardından koalisyon hükümetini kurmakla görevlendireceği kişiyi belirlemek üzere parti temsilcileriyle yaptığı görüşmelerde hiç bir isim, hükümeti kurmak için gerekli olan milletvekili desteğine ulaşamadı.



Ülkede 23 Mart’ta yapılan seçimlerde hiçbir partinin hükümeti kurmak için gerekli 61 milletvekili sayısına ulaÅŸamaması nedeniyle Reuven Rivlin, yasalar gereÄŸi koalisyon hükümetini kurmaya en yakın adayı belirlemek için dün, meclise giren 13 partinin yetkilileriyle bir araya geldi.
 
GörüÅŸmelerde hiçbir isim koalisyon hükümetini kurmak için gerekli sayı olan 61 milletvekilinin desteÄŸini alamadı.
 
GörüÅŸmelerde, BaÅŸbakan Binyamin Netanyahu’nun yanı sıra Gelecek Var Partisi lideri Yair Lapid ve Yamina Partisi lideri Naftali Bennett’in isimleri koalisyon hükümetini kurmak için aday gösterildi. 52 milletvekili Netanyahu’nun, 45’i Lapid’in, 7’si ise Bennett’in adaylığına desteÄŸini açıkladı.
 
Partilerle görüÅŸmelerini tamamlayan Rivlin, ülkedeki teamüllere göre koalisyonu kurmaya en yakın gördüÄŸü adayı hükümeti kurmakla görevlendirecek. Hiçbir aday 61 milletvekillinin desteÄŸini alamadığı için Rivlin’in bu görevi kime vereceÄŸi merak ediliyor. Zira böyle durumlarda CumhurbaÅŸkanı isterse en az milletvekilinin desteÄŸini alan lideri de koalisyon hükümetini kurmakla görevlendirilebiliyor.
 
Ä°srail’de 23 Mart’ta iki yıl içinde 4’üncü kez erken genel seçime gidilmiÅŸti.
 
Seçimde hiçbir parti tek başına hükümeti kurmak için gerekli milletvekili sayısına ulaÅŸamamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.