Sosyal Medya

Güncel

Filistin halkı 15 yıl sonra ilk kez sandığa gidiyor

Filistin, 15 yıl aradan sonra milletvekili ve devlet başkanlığı seçimlerine hazırlanıyor.



Filistin BaÅŸbakanı Muhammed IÅŸtiyye, iÅŸgal altındaki Batı Åžeria’nın Ramallah kentinde düzenlenen haftalık kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.
 
BaÅŸbakan IÅŸtiyye, ülkesinde 15 yıl aradan sonra yapılacak seçimler için uluslararası topluma yardım çaÄŸrısında bulundu.
 
Uluslararası toplumun sürece müdahil olması için mektup gönderildi
 
Filistin DışiÅŸleri Bakanlığı’nın Avrupa BirliÄŸi, BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM), ABD ve Rusya'ya mektup gönderdiÄŸini açıklayan IÅŸtiyye, "Kudüs'teki halkımızın seçimlere katılmasına izin verilmesi dahil, Ä°srail'in imzalanan anlaÅŸmalara baÄŸlı kalması için müdahil olmaları talep edildi" dedi.
 
Muhammed IÅŸtiyye, Kudüs'ün 1996, 2005 ve 2006 yıllarındaki seçimlere dahil olduÄŸunu da hatırlattı.
 
Ä°srail iÅŸgali altındaki ülkede 2006’dan beri seçimler yapılamıyor
 
Filistin Devlet BaÅŸkanı Mahmud Abbas, 15 yıl aradan sonra Ä°srail iÅŸgali ve ablukası altındaki Filistin topraklarında seçim yapılmasını öngören kararnameyi 15 Ocak'ta imzalamıştı.
 
Kararnamede 22 Mayıs'ta milletvekili, 31 Temmuz'da devlet baÅŸkanlığı ve 31 AÄŸustos'ta da Filistin Ulusal Konseyi seçimlerinin yapılması öngörülmüÅŸtü.
 
Filistin Anayasası, her 4 yılda bir genel seçimlerin yapılmasını öngörürken Ä°srail iÅŸgali ve ablukası altındaki ülkede 2006'dan bu yana devam eden parçalanmışlık nedeniyle yıllardır genel seçime gidilemedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.