Sosyal Medya

Güncel

Suudi Arabistan'dan, Suriye çağrısı: Tek yol BM gözetiminde siyasi çözüm

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Suriye krizi için tek yolun, Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde siyasi çözüm olduğunu söyledi.



Belçika'nın baÅŸkenti Brüksel'de video konferans yöntemiyle BM ve Avrupa BirliÄŸince (AB) ortaklaÅŸa düzenlenen Suriye ve Bölgenin GeleceÄŸinin Desteklenmesi Konferansı'nda konuÅŸan Ferhan, Ä°ran'dan Suriye'de demografik ve etnik yapıyı deÄŸiÅŸtirmeye yönelik projesini durdurmasını istedi.
 
Suriye krizinin çözümü için ortaya konan çabaların sürdürülmesini önemsediklerini dile getiren Ferhan, ülkesinin bakış açısına göre, BM gözetiminde siyasi çözümün Suriye krizi için tek çözüm yolu olduÄŸunu vurguladı.
 
Ferhan, siyasi krizin ihtiyaç duyduÄŸu ÅŸeyin, siyasi çözüm olduÄŸu ve bunun da temelde sorunun taraflarına baÄŸlı olduÄŸunu, Suriye rejimi ve muhalefetin siyasi çözüm için uyuÅŸması gerektiÄŸini dile getirdi.
 
Ferhan şunları kaydetti:
 
"Gösterilecek çabaların, kardeÅŸ Suriye halkının güvenliÄŸini garanti altına alması ve gerçek çözümlere ulaÅŸmaya engel olan terörist örgütlerden ve etnik milislerden halkı koruyan çözüm yolları sunması gerekir. Bu yönde çözümlere dayanan çabaların sonuç getirmesini temenni ediyoruz. Bu ülke Arapların yanına yeniden dönmeyi, barış güvenlik ve istikrara ulaÅŸmayı hak ediyor. Bu yönde ilerlemeye hizmet edecek her türlü çabayı destekleyeceÄŸiz"
 
BM ile AB'nin Suriye içindeki ve bölge ülkelerinde bulunan Suriyelilere destek için düzenlediÄŸi konferansta uluslararası camia 6,4 milyar dolar yardım taahhüdünde bulunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.