Sosyal Medya

Güncel

Endonezya’da düşen uçağın ikinci karakutusu bulundu

Endonezya'da 9 Ocak'ta düşen, mürettebat ve tüm yolcuların öldüğü Sriwijaya Hava Yollarına ait yolcu uçağının ikinci karakutusu bulundu.



Endonezya UlaÅŸtırma Bakanlığı Sözcüsü Adita Irawati, yaptığı açıklamada, uçağın düÅŸtüÄŸü bölgede süren arama çalışmalarında uçaÄŸa ait kokpit ses kayıtlarını içeren karakutunun bulunduÄŸunu bildirdi.
 
Karakutunun ne zaman bulunduÄŸu ve durumu konusunda detaylı bilgi vermeyen Adita, UlaÅŸtırma Bakanı Budi Karya Sumadi ve Ulusal UlaÅŸtırma Güvenlik Komitesi (KNKT) BaÅŸkanı Soerjanto Tjahjono’nun konuya iliÅŸkin basın açıklaması yapacağını ifade etti.
 
12 Ocak’ta enkazdan çıkarılan ve uçuÅŸ veri kayıtlarını içeren ilk karakutunun incelemesinde, 10 Åžubat’ta yayımlanan ön raporunda uçağın düÅŸüÅŸ nedeninin arızalı otomatik gaz kelebeÄŸi olabileceÄŸi açıklanmıştı.
 
Bu arada uçağın kesin düÅŸüÅŸ nedenine iliÅŸkin incelemeler devam ederken 2 Åžubat’ta da motor gücünü kontrol eden otomatik gaz kelebeÄŸi dahil 5 parça ABD ve Ä°ngiltere’ye gönderilmiÅŸti.
 
Kalkıştan yaklaşık 5 dakika sonra iletiÅŸimin kesildiÄŸi, 50 yolcu ile 12 kiÅŸilik mürettebatın bulunduÄŸu "SJ182" sefer sayılı Boeing 737-500 tipi yolcu uçağının, 9 Ocak'ta baÅŸkent Cakarta'nın kuzey açıklarındaki Laki ve Lancang Adası arasında düÅŸtüÄŸü açıklanmış, uçaktan kurtulan olmamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.