Sosyal Medya

Güncel

Dolar kurunda son durum ne, yükseliş devam edecek mi?

Dolar kuru bugün 7,89 lira seviyelerinde işlem görüyor. Euro/TL ise 9,40 seviyelerinde seyrediyor.



Hafta sonu beklenmedik ve sürpriz ÅŸekilde TCMB BaÅŸkanı Naci AÄŸbal görevden alındı ve 20 ayda Merkez Bankası'nda üç baÅŸkan deÄŸiÅŸimi yaÅŸanmış oldu.
 
Yeni hafta bunun yansımalarını izleyerek baÅŸladı. TCMB’in faizleri 2 puan artırmasının ardından, iki gün olmadan BaÅŸkan AÄŸbal görevden alınmış oldu. Risk algısı arttı, belirsizlik yükseldi. Öngörüler orta ve uzun vadeden ziyade kısa vadeye indi.
 
Pazar günü yeni Merkez Bankası BaÅŸkanı Åžahap KavcıoÄŸlu açıklama yaptı ve bankacılarla buluÅŸtu.
PPK toplantıları daha önce kamuoyuna ilan edilen takvim çerçevesinde olacak denildi. Enflasyonla mücadele ve fiyat istikrarı kararlılığı korunuyor mesajı geldi.
 
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Merkez Bankası baÅŸkanlığında hafta sonu yaÅŸanan deÄŸiÅŸikliÄŸin ardından piyasalar yeni haftaya baÅŸlarken bir açıklama yaptı. Bakan Elvan piyasalara, "serbest piyasa mekanizmasından kesinlikle taviz verilmeyecek" güvencesi verdi ve "liberal kambiyo rejiminin uygulanmasına kararlılıkla devam edileceÄŸini" ifade etti.
 
Dolar kuru bugün 7,89 lira seviyelerinde iÅŸlem görüyor. Euro/TL ise 9,40 seviyelerinde seyrediyor.
 
Dolar/TL, karar öncesi cuma günü son iÅŸlemlerde 7,2185 seviyesindeydi.
 
BORSA Ä°STANBUL'DA Ä°ÅžLEMLER Ä°KÄ°NCÄ° KEZ DURDU
 
Borsa yeni haftaya Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) baÅŸkanlığında yaÅŸanan deÄŸiÅŸiklik kararının ardından sert düÅŸüÅŸle girdi.
 
Yüzde 6,65 düÅŸüÅŸle açılan borsada, iki kez üst üste devre kesici uygulaması çalıştı. Ä°kinci kez verilen yarım saatlik aranın ardından Ä°ÅŸlemler 11:08'de yeniden baÅŸladı. Üçüncü baÅŸlangıcın ardından BÄ°ST 100'de kayıplar yüzde 9'un üzerine çıktı.
 
PÄ°YASALARDA ZORLU HAFTA
 
Uzmanlar, küresel piyasalarda Covid-19 salgınına iliÅŸkin geliÅŸmeler, tahvil piyasasının seyri, Fed BaÅŸkanı Powell'ın yapacağı konuÅŸmalar ve yarından itibaren yoÄŸunlaÅŸacak veri takviminin takip edileceÄŸini belirterek, yurt içinde ise ekonomi yönetiminin açıklamaları ve siyasi geliÅŸmelerin izleneceÄŸini söyledi. 
 
Bu hafta CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın AK Parti'nin 7. OlaÄŸan Büyük Kongresi'nde yapacağı açıklamalar ile Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın Ekonomi Reform Paketi'ne iliÅŸkin paylaÅŸacağı eylem programı da yatırımcıların odağında olacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.