Sosyal Medya

Güncel

Selvi: HDP için kapatılma olasılığı güçlü ama sürpriz bir karar da çıkabilir

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hak ihlaliyle ilgili verdiği kararlara dikkat çekerek "HDP’nin kapatılması güçlü bir olasılık olmasına rağmen sürpriz bir karar da çıkabilir" dedi.



Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Yargıtay Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Bekir CoÅŸkun tarafından HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davayı köÅŸesine taşıdı.
 
Kapatma davası açılmasının sürpriz olmadığını, hatta 'davul zurna ile geldiÄŸini' belirten Selvi, bu nedenle HDP yöneticilerinin bir ÅŸokla karşılaÅŸmadığını söyledi.
 
Selvi, HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) dün yol haritasını belirlemek üzere toplandığını hatırlatarak "Önlerinde HDP’nin kendini feshedip, Meclis’te 1 milletvekili ile temsil edilen Demokratik Bölgeler Partisi’ne geçmek ya da kapatma davasına karşı Anayasa Mahkemesi’nde hukuki yoldan mücadele etmek gibi iki seçenek duruyor" dedi.
 
"HDP kaynaklarından edindiÄŸim izlenim, kapatma davasına karşı mücadele edecekleri yönünde" ifadesini kullanan Selvi, HDP'yi feshedip DBP'ye geçme seçeneÄŸi üzerinde durulmadığını ifade etti. 
 
'Dava açıldı diye otomatik olarak kapatılacağı anlamına gelmiyor'
 
HDP'nin kapatma davalarıyla büyüyen bir siyasi gelenekten geldiÄŸini belirten Selvi, "O nedenle kapatma davasını yeni bir mücadele zemini olarak kullanmayı düÅŸünüyorlar" diye yazdı. Selvi, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) daha önce verdiÄŸi hak ihlali kararlarına dikkat çektiÄŸi yazısında ÅŸunları kaydetti:
 
"HDP hakkında kapatma davası açıldı diye otomatik olarak kapatılacağı anlamına gelmiyor. HDP geleneÄŸinden ÅŸimdiye kadar 7 parti kapatıldığı için kapatma davasının açıldığı andan itibaren HDP’ye kapatılmış muamelesi yapılıyor. Ama Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlaliyle ilgili verdiÄŸi kararlar dikkate alındığında, 'Aç-kapa-ARTEMA' reklamındaki gibi olmayabilir.
 
HDP kararı siyaseti yeniden ÅŸekillendirecek. CumhurbaÅŸkanlığı seçimine uzanan sonuçları olacak. O nedenle Anayasa Mahkemesi’ne dikkat diyorum. HDP’nin kapatılması güçlü bir olasılık olmasına raÄŸmen sürpriz bir karar da çıkabilir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.