Sosyal Medya

Güncel

Muhammed Emin Saraç için Dünya Alimler Birliğinden taziye mesajı

Dünya Müslüman Alimler Birliği, 19 Şubat'ta vefat eden Türkiye'nin önde gelen hadis, tefsir ve fıkıh alimlerinden Muhammed Emin Saraç için taziye mesajı yayımladı.



Birlik tarafından yapılan yazılı açıklamada, önde gelen Türk alimlerden Saraç'ın, ilim ve amelle dolu yaklaşık 90 yıllık bir ömrün ardından Hakk'ın rahmetine kavuÅŸtuÄŸu ifade edildi.
 
Açıklamada, Saraç'ın Filistin topraklarının bir karışından bile feragat edilemeyeceÄŸi fetvasını verdiÄŸi ve Filistinlilerin haklı davalarını desteklediÄŸi kaydedildi.
 
Ä°slam dünyasının, Saraç'la birlikte büyük bir alimini kaybettiÄŸi belirtilen açıklamada, merhum için Allah'tan rahmet dilendi.
 
Son Osmanlı alimlerinden, 60 yılı aÅŸkın bir süre Fatih Camisi'nde tefsir, hadis ve fıkıh dersi veren, yurt içinden olduÄŸu kadar yurt dışından da yüzlerce talebe yetiÅŸtiren Saraç, tedavi gördüÄŸü hastanede 19 Åžubat'ta vefat etmiÅŸti.
 
 
MUHAMMED EMÄ°N SARAÇ KÄ°MDÄ°R?
 
Tokat'ın Erbaa kazasında Tanoba köyünde dünyaya gelen Emin Saraç, ilim tahsili yüksek bir aileden geliyordu. Dedesi NakÅŸibendiye'den Müderris Üzeyir Efendi Niksar'ın KeÅŸfi Camii Medresesi'nde müderrislik yaptı. Müderris Üzeyir Efendi, dönemin sayılı uleması arasında gösteriliyordu.
 
Dedesinin yanında 6 yaşında Kur'ân-ı Kerîm'i hatmederek hafızlığa baÅŸlayan Muhammed Emin Saraç'ın aÄŸabeyi Bahaddin Saraç, kardeÅŸleri Osman ve Yusuf ile kız kardeÅŸleri, anne ve babaları tarafından Kur'ân-ı Kerim okumanın suç sayılabildiÄŸi dönemlerde Kur'ân-ı Kerim hâfızı olarak yetiÅŸtirilmiÅŸlerdir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.