Sosyal Medya

Güncel

İsrail'den Doğu Kudüs’te 900 yeni konut inşa kararı

Kudüs Belediyesi’nin Yahudilere 900 yeni konut inşa etmek için 107 milyon doları aşkın bir bütçe hazırladığı belirtildi.



Ä°srail’e baÄŸlı Kudüs Belediyesi, iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs’te bulunan Pisgat Zeev Yahudi yerleÅŸim birimine 900 yeni konut inÅŸa etmeyi planlıyor.
 
Israel HaYom gazetesinin haberinde, Kudüs Belediyesi’nin Pisgat Zeev Yahudi yerleÅŸim birimini geniÅŸletmek için 107 milyon doları aÅŸkın bir bütçe hazırladığı belirtildi.
 
Belediyenin planına göre Pisgat Zeev’e 900 yeni konutun yanı sıra sosyal tesisler, kültür merkezi, eÄŸitim ve iÅŸ merkezleri inÅŸa edilecek.
 
Haberde, Ä°srailli yetkililerin yerleÅŸimi tramvay hattıyla Batı Kudüs'e baÄŸlayarak gelecek aylarda inÅŸa çalışmalarını baÅŸlatacağı ifade edildi.
 
DoÄŸu Kudüs ve Batı Åžeria yarım asırdır iÅŸgal altında
 
DoÄŸu Kudüs ve Batı Åžeria 1967'den bu yana Ä°srail tarafından iÅŸgal altında tutuluyor. Ä°nÅŸa ettiÄŸi duvarla bu iki bölgeyi birbirinden ayıran Ä°srail, Batı Åžeria'da yaÅŸayan Filistinlilerin DoÄŸu Kudüs'e geçiÅŸini engelliyor.
 
Ä°ÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs'te 18 yasa dışı Yahudi yerleÅŸim birimi bulunuyor. Bu yerleÅŸim birimlerinde 220 binden fazla Yahudi yerleÅŸimci ikamet ediyor.
 
Uluslararası hukukta, iÅŸgal altındaki Filistin topraklarındaki tüm Yahudi yerleÅŸim birimleri gayrimeÅŸru kabul ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.