Sosyal Medya

Güncel

İsrail, Batı Şeria'da bir camiyi yıktı

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyinde inşaat halindeki bir cami ve su kuyusunu yıktı.



Bölgedeki okulun müdürü Muhammed Yetimin, Ä°srail askerlerinin yıkım ekipleriyle El-Halil'in güneyindeki Um Kussa'ya geldiÄŸini ve bölgeyi güvenlik çemberine aldığını söyledi.
 
Yetimin, Ä°srail güçlerinin burada yaklaşık 140 metrekare üzerine inÅŸa edilmekte olan caminin temelini ve sütunlarını yıktığını açıkladı.
 
Ä°ÅŸgal güçlerinin ayrıca cami inÅŸaatının yanında yer alan okulun yararlandığı su kuyusunu da kullanılamaz hale getirdiÄŸini aktaran Yetimin, bölge sakinlerine birkaç gün önce caminin ruhsatsız olduÄŸu gerekçesiyle yıkılacağına dair uyarı gönderildiÄŸi bilgisini verdi.
 
Cami, anlaÅŸmaya göre "C" bölgesinde
 
Söz konusu caminin, 1995'te imzalanan "Ä°kinci Oslo AnlaÅŸması"na göre "C" bölgesinde yer aldığı iddia ediliyor.
 
Ä°srail yönetimi kendi kontrolünde olduÄŸu gerekçesiyle çoÄŸunlukla "C bölgesi"nde Filistinlilerin yeni bina veya geniÅŸletme çalışması yapmasına izin vermiyor.
 
Batı Åžeria bölgelere ayrılmıştı
 
Filistin ile Ä°srail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "Ä°kinci Oslo AnlaÅŸması" çerçevesinde Batı Åžeria; A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı.
 
Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e; yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, "güvenliÄŸi" Ä°srail'e devredilmiÅŸ; yüzde 61'ini oluÅŸturan "C bölgesi"nin ise "idari yönetimi ve güvenliÄŸi" Ä°srail'e bırakılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.