Sosyal Medya

Güncel

ABD, İsrail'den aldığı hava savunma sistemlerini Körfez üslerine yerleştiriyor

ABD'nin İsrail'den aldığı "Demir Kubbe" hava savunma sistemlerini bazı Körfez ülkelerinde bulunan askeri üslerine konuşlandırılacağı bildirildi.



Haaretz gazetesinin haberine göre, Ä°srail, ABD'nin Demir Kubbe'yi Körfez ülkelerindeki üslerine yerleÅŸtirmesine izin verdi.
 
Haberde, söz konusu iznin Ä°srail'in 15 Eylül 2020'de BirleÅŸik Arap Emirlikleri ve Bahreyn ile imzaladığı iliÅŸkileri normalleÅŸtirme anlaÅŸmasının ardından geldiÄŸine dikkati çekildi.
 
ABD'nin Demir Kubbe'yi Körfez ülkelerindeki hangi üslerine yerleÅŸtireceÄŸine iliÅŸkin ise bilgi verilmedi.
 
İsrail Demir Kubbe'yi sadece ABD'ye sattı
 
Ä°srailli Rafael ÅŸirketi tarafından üretilen ve 2011'den bu yana Ä°srail ordusunun envanterinde bulunan Demir Kubbe kısa menzilli füzelere karşı kullanılıyor.
 
Suudi Arabistan basınında 2018'de çıkan bir haberde, ABD'nin ara buluculuÄŸunda Riyad'ın Ä°srail'den Demir Kubbe hava savunma sistemi satın aldığı iddia edilmiÅŸti.
 
Ä°srail Savunma Bakanlığı Suudi Arabistan'a Demir Kubbe satıldığını yalanlarken, Riyad'ın böyle bir talepte bulunup bulunmadığına iliÅŸkin ise yorum yapılmamıştı.
 
ABD Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Åžubat 2019'da Ä°srail'den sınırlı sayıda Demir Kubbe hava savunma sistemi satın alınacağını açıklamıştı.
 
Ä°srail, 3 Ocak'ta ABD'ye Demir Kubbe'nin ikinci parti bataryalarının teslimatını gerçekleÅŸtirmiÅŸti.
 
Tel Aviv yönetimi ÅŸu ana kadar bu sistemi ABD dışında baÅŸka ülkeye satmadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.