Sosyal Medya

Güncel

Diyanetten, tatilde çocuklara online dini eğitim programı

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan "Cami Görevlileri Çocuklarla Çevrim İçi Buluşuyor" projesi kapsamında, 25 Ocak'tan itibaren hafta içi her gün 1 saat etkinlik yapılacak.



Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığınca yarıyıl tatilinde çocuklara yönelik düzenlenen etkinlikler kapsamında, cami görevlileri, çevrim içi etkinliklerle çocukların beÅŸ vakit namaz kılabilecek ÅŸekilde sure ezberlemesini ve temel dini bilgileri öÄŸrenmesini saÄŸlayacak.
 
BaÅŸkanlık tarafından "Cami Görevlileri Çocuklarla Çevrim Ä°çi BuluÅŸuyor" projesi kapsamında, çocuklara milli ve manevi deÄŸerlerini öÄŸretmek, kiÅŸisel geliÅŸimlerine katkı saÄŸlamak ve dini bilgiler aktarmak amacıyla 25 Ocak-12 Åžubat'ta hafta içi her gün çevrim içi etkinlikler düzenlenecek.
 
Ä°l ve ilçe müftülüklerinin sorumluluÄŸunda yürütülen proje kapsamında din görevlileri, vazife yaptığı caminin bulunduÄŸu mahalledeki aileleri ve yaz Kur'an kursuna gelen öÄŸrencileri bilgilendirip çocukların programa kayıt olmasını saÄŸlayacak.
 
Bu kapsamda Whatsapp, Google Duo, Discord ve Zoom gibi uygulamalar üzerinden yapılacak etkinliklerde ilkokul seviyesindeki çocuklara Sübhaneke, Tahiyyat, Rabbena dualarıyla Fatiha, Kevser ve Ä°hlas sureleri, ortaokul öÄŸrencilerine Sübhaneke, Tahiyyat, Salli-Barik, Rabbena, Kunut duaları ile Fatiha, Fil, KureyÅŸ, Maun, Kevser, Kafirun, Nasr, Tebbet, Ä°hlas, Felak-Nas sureleri öÄŸretilecek.
 
Etkinlik sonunda ödül verilecek
 
Derslerin ilk 20 dakikalık diliminde dini bilgiler, ikinci 20 dakikalık diliminde ezber-dinleme, son 20 dakikalık diliminde ise anlatılan konu üzerinden soru-cevap bölümü yapılacak.
 
Çocukların derse katıldığı gün için 20 puan, doÄŸru verilen her cevap için 10 puan, ezberlenen her sure ve dua için ise 50 puanın verileceÄŸi etkinlerde, çocuÄŸun derse katılımı, sorulara verdiÄŸi doÄŸru cevaplar ve ezber durumu çizelgeye iÅŸlenecek.
 
Etkinlik sonunda çocukların puan durumlarının deÄŸerlendirilmesinin ardından birinci, ikinci ve üçüncülere mahalli imkanlar ölçüsünde 12 Åžubat Cuma ödül verilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.