Sosyal Medya

Güncel

Bağdat-Musul demir yolu Türkiye'ye de uzatılıyor

Bağdat'ı Musul'a bağlayan demir yolunun onarılması ve oradan da Türkiye'ye kadar uzatılması projesinde ilk çalışmaların başladığı ifade edildi.



Irak UlaÅŸtırma Bakanı Nasır Bender, BaÄŸdat'ı Musul'a baÄŸlayan demir yolunun onarılması ve Türkiye'ye kadar uzatılması projesinin baÅŸladığını duyurdu.

Irak haber ajansı INA'ya açıklamada bulunan Bender, BaÄŸdat'ı Musul'a baÄŸlayan demir yolunun onarılması ve oradan da Türkiye'ye kadar uzatılması projesinde ilk çalışmaların baÅŸladığını ifade etti.

Terör örgütü DEAÅž'ın saldırılarında tahrip edilen bazı köprü ve setlerin onarımına baÅŸlandığını ve bu iÅŸlemin 2 ay içinde tamamlanacağını kaydeden Bender, projenin asıl büyük adımını, Basra Körfezi'nde yer alan El-Fav Limanı'nın Türkiye'ye baÄŸlanması aÅŸamasının oluÅŸturduÄŸunu dile getirdi.

Bender ayrıca Irak'ın elindeki trenlerin eski olduğunu ve demir yolunun tamamlanmasının ardından yenilerinin satın alınacağı bilgisini paylaştı.

Musul Valisi Necim el-Cuburi, 20 Eylül'de yaptığı açıklamada, Musul vilayetinden Türkiye sınırına kadar modern bir demiryolu inÅŸa edileceÄŸini söylemiÅŸti.

Türkiye ve Irak arasında ticaret ve uluslararası geçiÅŸler için genellikle Habur-Ä°brahim Halil Sınır Kapısı kullanılıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.