Sosyal Medya

Güncel

Trump: Fahrizade’nin ölümü İran için büyük bir darbe

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın nükleer programının kilit isimlerinden Muhsin Fahrizade'nin suikast sonucu öldürülmesine ilişkin, “Onun ölümü, psikolojik ve mesleki açıdan İran için büyük bir darbedir." dedi.



BaÅŸkanlığı döneminde Ä°ran'la sık sık karşı karşıya gelen ABD BaÅŸkanı Trump, Fahrizade'nin suikast sonucu öldürülmesine iliÅŸkin Ä°srailli gazeteci Yossi Melman'ın twitlerini paylaÅŸtı.

Trump'ın, Melman'ın hem Ä°branice hem de Ä°ngilizce, "Ä°ran'dan gelen haberlere göre Muhsin Fahrizade, Tahran'ın doÄŸusundaki Damavend'de suikast sonucu öldürüldü. Ä°ran'ın gizli nükleer programının başındaki isimdi ve Mossad tarafından yıllardır aranıyordu. Onun ölümü, psikolojik ve mesleki açıdan Ä°ran için büyük bir darbedir." mesajını takipçileriyle paylaÅŸması dikkati çekti.

Sosyal medyada Trump'ın paylaşımları, kendisinin Fahrizade'nin öldürülmesine destek verdiÄŸi ÅŸeklinde yorumlandı.

Ä°ran nükleer programının kilit isimlerinden Fahrizade, bugün Tahran eyaletine baÄŸlı Absederd ilçesinde aracına düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmiÅŸti.

Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu, Nisan 2018'de Ä°ran nükleer programı hakkında yaptığı sunumda, Ä°ran nükleer programının mimarı olarak tanınan Fahrizade'nin adını özellikle belirtmiÅŸti.

Ä°srail'de yayın yapan Yedioth Ahronot gazetesine göre Netanyahu, konuyla ilgili düzenlediÄŸi basın toplantısında, Fahrizade'nin suikastinde Ä°srail'in rolü olduÄŸuna iÅŸaret etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.