Sosyal Medya

Güncel

İsrail ile BAE arasında düzenli ticari uçak seferleri başladı

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında ilişkilerin normalleştirilmesinin ardından Dubai ile Tel Aviv arasındaki düzenli ticari uçak seferleri başladı.



Ä°srail ile BirleÅŸik Arap Emirlikleri (BAE) arasında iliÅŸkilerin normalleÅŸtirilmesinin ardından Dubai ile Tel Aviv arasındaki düzenli ticari uçak seferleri baÅŸladı.

BAE'ye ait Flydubai firmasına ait uçak, Dubai ile Tel Aviv arasındaki düzenli uçuÅŸlar kapsamında Ben Gurion Havalimanı'na indi.

Flydubai'nin Dubai ile Tel Aviv arasında düzenli seferlere baÅŸlaması nedeniyle Ben Gurion'da tören düzenlendi.

Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu, törende yaptığı konuÅŸmada, Tel Aviv ile Dubai arasındaki ticari uçuÅŸların baÅŸlaması nedeniyle bugünün "tarihi bir gün" olduÄŸunu söyleyerek, "Orta DoÄŸu'da yeni bir çaÄŸa son derece hızlı ÅŸekilde uçuyoruz." ifadesini kullandı.

Netanyahu, Tel Aviv ile Dubai arasında düzenli uçuÅŸların baÅŸlamasının iki ülke arasındaki iliÅŸkilerin geliÅŸtirilmesine katkı sunacağını dile getirirken, BAE ile Ä°srail arasında imzalanan anlaÅŸma kapsamında her iki ülke vatandaÅŸlarının vizesiz olarak diÄŸer ülkeyi ziyaret edebileceÄŸini hatırlattı.

Ä°srail'in, BAE'yi "yeÅŸil bölge" ilan etmesi nedeniyle bu ülkeden gelecek ziyaretçiler için yeni tip koronavirüs salgını kapsamında uygulanan karantina kuralına tabi tutulmayacak.

Flydubai, bugünden itibaren günde iki kez Dubai ile Tel Aviv arasında sefer düzenleyecek.

Ä°srail ile BAE, 15 Eylül'de Beyaz Saray'da düzenlenen törenle iliÅŸkileri normalleÅŸtirme anlaÅŸması imzalamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.