Sosyal Medya

Güncel

Gazeteci AB Savunma Bakanlarının Zoom toplantısına sızdı

Avrupa Birliği Savunma Bakan'larının Zoom üzerinden gerçekleştirdiği gizli toplantıya sızan gazetecinin ortaya çıkardığı güvenlik açığı olay yarattı. Gelen son dakika haberine göre durumu Twitter'dan da paylaşan Hollandalı gazetecinin ortaya çıkardığı gizli toplantı apar topar iptal edilirken bu tür üst düzey çevrimiçi toplantıların güvenliği tartışmaya açılmış oldu.



27 Avrupa BirliÄŸi üyesi ülkenin savunma bakanlarının dün gerçekleÅŸtirdiÄŸi gizli çevrimiçi toplantıda yaÅŸanan akılalmaz olay sosyal medyada da paylaşılınca büyük olay yarattı.

Hollanda'da yayın yapan RTL Nieuws adlı kanalda çalışan Daniel Verlaan adlı gazeteci AB Savunma Bakanları'nın çevrimiçi video toplantısında bir anda ortaya çıkarak herkesi ÅŸoke etti.

Hollanda Savunma Bakanı Ank Bijleveld'in Twitter'da yaptığı fotoÄŸraflı toplantı paylaşımını gören Daniel Verlaan, bakanın bilgisayar ekranındaki yansımadan toplantıya eriÅŸim saÄŸlayan 6 haneli güvenlik koduna eriÅŸerek toplantıya kolayca katılım saÄŸladı.

Toplantının ortasında ekranlarında bir anda Verlaan'ı görünce ÅŸoke olan bakanlar ne yapacaklarını ÅŸaşırdı. Toplantıda yer alan AB yüksek Temsilcisi Josep Borrel, Daniel Verlaan'ı ekranda görünce 'Sen kimsin?' diye sorarken toplantıdaki bakanlara 'Toplantımıza dışarıdan müdahale var' uyarısını yapmayı ve konuÅŸmaları durdurmayı da ihmal etmedi.

Daniel Verlaan ise 'Merhaba, toplantınızı böldüÄŸüm için özür dilerim, hemen aranızdan ayrılacağım' derken Borrell gazeteciye 'Nasılsın? Åžu anda gizli bir toplantıda olduÄŸunun farkında mısın?' diye sordu. Borrell ve Daniel Verlaan arasındaki bu konuÅŸmalar sırasında arka planda toplantıda yer alan bakanların kahkaha attıkları duyuldu. Borrell'e teÅŸekkür ederek toplantıdan ayrılan Hollandalı gazeteci daha sonra yaÅŸadıklarını Twitter sayfasından takipçileriyle de paylaÅŸtı.

Zoom toplantı kodunun yansımasını Savunma Bakanı Ank Bijleveld'in ekranında gördüÄŸünü ve birkaç denemeden sonra kolayca toplantıya katıldığını anlatan gazetecinin bu paylaşımıyla birlikte Ank Bijleveld'in Tweet'inin silindiÄŸi de dikkatlerden kaçmadı.

Daniel Verlaan'ın ÅŸoke eden 'baskınının' ardından toplantı güvenlik gerekçesiyle iptal edilirken Hollanda BaÅŸbakanı Mark Rutte de bir açıklama yaptı. Rutte, yaÅŸananlardan sonra tüm bakanlarını uyararak 'Bu olay bize Twitter paylaşımlarımız konusunda ne kadar dikkatli olmamız gerektiÄŸini anımsatmalı.' derken AFP'ye açıklama yapan bir AB yetkilisi de 'Olay esnasında duyulan kahkahalara kanmamalıyız, bu çok ciddi bir güvenlik sorunu' ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.